Det kommende Ikea København-varehus ved Dybbølsbro og Kalvebod Brygge. Illustration: Dorte Mandrup

Nu begynder opførelsen af city-Ikea i København

Nu bliver det længe ventede Ikea-varehus ved Dybbølsbro og Kalvebod Brygge i København snart til virkelighed.

Torsdag fik den svenskeejede møbel- og indretningskæde sin endelige godkendelse af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Dermed kan totalentreprenør MT Højgaard gå i gang med at opføre Ikea København, som Ikea forventer opnår bæredygtighedscertificeringen Breeam Outstanding. Efter planen åbner det cirka 37.000 kvm store Ikea-varehus – tegnet af arkitektfirmaet Dorte Mandrup – i sommeren 2023. Opførelsen starter ultimo juni, oplyser Ikea til Estate Media.

– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan realisere planerne for vores Ikea city-varehus, der er en nytænkning af det traditionelle Ikea-varehus, da det er beliggende i hjertet af København og bliver tilpasset byen og københavnerne. Det, forventer vi, kommer til at betyde, at kunderne vil bruge varehuset på en anden måde, og det er noget, vi har tænkt ind i udviklingen af varehuset. Med den endelige godkendelse fra kommunen kan vi nu for alvor komme i gang, siger ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp, Ikea Danmark.

Han ønsker ikke at oplyse den samlede investeringssum.

’Redefinerer Ikea-konceptet’
Det nye varehus får tre etager, der bliver opdelt i kategorierne soveværelse, stue og køkken med et miks af møbler og boligtilbehør på hver etage. Derudover vil det kommende city varehus adskille sig fra det traditionelle Ikea-varehus.

– Det nye city-varehus redefinerer Ikea-konceptet ved at være tilpasset byen, og måden københavnerne lever i og bruger byen på. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at varehuset i høj grad bliver et sted, hvor kunderne henter inspiration, mens møbler bestilles og leveres, så vi skaber en god oplevelse for mange af de kunder, der kommer på gåben eller cykel, siger Anders Lyhne Nordtorp.

Ved city-varehuset bliver der cykelparkering til 760 cykler med 55 ladcykler, og det bliver muligt at låne en ladcykel til at fragte varer hjem. Før den endelige godkendelse af projektet har Ikea skulle efterleve en række politiske krav fra Københavns Kommune. Blandt andet bliver 25 procent af bygningens facade dækket med grøn beplantning – i alt cirka 1.300 kvm facade begrønnes.

Se illustrationer: Sådan adskiller Ikeas nye city-varehus sig

Læs alle nyheder om detail her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder