Illustration: Ikea

Ny lokalplan afslører planerne for skrumpet Ikea i København

Ikea Danmark har i årevis kæmpet for at åbne et varehus i København, og nu er der nyt om planerne. Fredag den 30. oktober offentliggør Københavns Kommune lokalplanen for området omkring Kalvebod Brygge, hvor Ikea København forventes at stå færdigt i 2023.

Ikea har gennem længere tid arbejdet med at redefinere byggeplanerne, så varehuset flugter med fremtidens forbrugsmønstre. Af lokalplanen vil det fremgå, at varehuset vil rumme cirka 19.000 kvm, hvilket er mindre, end det var tiltænkt i den oprindelige plan.

– Ikea København er en nytænkning af vores varehuskoncept, hvor lagret fylder en langt mindre del af varehuset. Hvor kunderne før er kørt i bil ud af byen til varehuset, selv har hentet møblerne på lagret og fragtet møblerne med hjem, skaber vi nu et varehus, hvor alt, der kan transporteres hjem i vores blå Ikea-poser, er på hylderne, mens større møbler bestilles og leveres direkte hjem til kunderne, siger ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp, Ikea Danmark.

Ambitionen om at skabe grønne arealer har været et bærende element i planen fra start og er stadig en central del af Ikea-projektet. Lokalplanen lægger op til, at der etableres et rekreativt grønt område på taget af Ikea København og et grønt parkstrøg, der binder området sammen mellem Bernstorffsgade og Otto Busses Vej.

Søger partner til resterende 16.500 kvm
Det er Ikeas ambition, at varehuset bliver Breeam-certificeret, der er blandt verdens førende metoder til at vurdere bygningers bæredygtige standard.

De resterende 16.500 kvm, som Ikea råder over, foreligger der ikke aktuelle byggeplaner for. Det er Ikeas ønske at finde en partner, som kan skabe værdi og sammenhæng i området, oplyser Anders Lyhne Nordtorp.

Den endelige lokalplan drøftes den 9. november i Teknik- og Miljøforvaltningen, hvor planen forventes at blive endelig vedtaget.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder