Hidtidig skitse af Ikeas kommende city-varehus på Kalvebod Brygge. Illustration: Dorte Mandrup/Luxigon

Ikeas nye city-varehus i København skrumper og bliver forsinket

Når Ikeas nye varehus åbner ved Dybbølsbro nær hovedbanegården i København, bliver det ikke som tidligere udmeldt med en butik på 37.000 kvm. Det bliver heller ikke i 2019-2020.

Det skriver dagbladet Politiken.

– Vi er ved at redefinere varehuset, som bliver mindre end planlagt. Det er endnu ikke muligt at sige, hvor stort varehuset bliver, siger ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp fra Ikea Danmark, til Politiken.

I marts 2016 meddelte Ikea, at kæden ville bygge et city-varehus på 37.000 kvm på Kalvebod Brygge, hvilket er på størrelse med Ikea i Høje Taastrup. Til sammenligning er Ikeas varehus i Gentofte på 21.000 kvm.

– Jeg kan ikke sige præcist, hvor stort varehuset bliver. Vi er i dialog med myndighederne om en ny plan. En mulighed kunne være at udforme varehuset anderledes end planlagt, siger Anders Lyhne Nordtorp.

– Det er ikke muligt for os at åbne city-varehuset i 2020, og det er for tidligt at sige noget om, hvornår det åbner, siger han videre til Politiken.

Lokalplanen blev godkendt i juni 2017.

Derfor skrumper varehuset
Ikea ændrer sine planer som følge af ændrede forbrugsmønstre hos kunderne.

– I vores nuværende varehuse har kunderne taget varerne med, når de købte dem. Det har krævet, at vi havde masser lagerplads i varehusene. Fremadrettet forventer vi, at kunderne i højere grad får leveret varerne efterfølgende, hvilket allerede er en tendens i dag, forklarer ekspansionschefen.

Det kommende varehus indgår i helhedsplanen for området omkring Dybbølsbro, som også omfatter et Cabinn-hotel på 21.000 kvm samt 2 “kaktustårne” på i alt 16.000 kvm med plads til op til 500 ungdomsboliger.

Ikea-varehuset og Cabinn-hotellet er tegnet af arkitektfirmaet Dorte Mandrup. Kaktustårnene er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group.

Læs også MT Højgaard skal stå for første fase af Ikea-varehus ved Dybbølsbro

Læs også: 37.000 kvm Ikea ved Dybbølsbro bliver en realitet

Læs også Nyt Ikea indgår i 74.000 kvm. lokalplan for Kalvebod Brygge

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder