Foto: Ikea

Ikea vil ekspandere trods nedskæringer

Som en del af de overordnede planer for Ingka Group vil Ikea Danmark i løbet af de næste tre år gennemgå en omfattende transformation af forretningen for at skabe et nyt Ikea.

Planerne indebærer yderligere investeringer i eksisterende og nye varehuse, nye kontaktpunkter og fuld fokus på nethandel.

Formålet er at gøre det nemmere at være kunde i møbel- og indretningskæden, der i oktober udskød opførelse af et varehus i Esbjerg.

Læs mere i Ikea udskyder nyt varehus på ubestemt tid

– Danmark er et marked, hvor konkurrencen bliver mere og mere intens, ikke kun fra danske, men også fra internationale spillere, og tempoet er gået op. Et større og mere transparent udvalg af produkter, løsninger og services koblet med den digitale udvikling flytter meget handel hjem i stuerne.

– Det betyder, at forbrugernes forventninger til Ikea er steget de seneste år – de vil have mere convenience, det vil sige nemmere og hurtigere løsninger og flere services, og så forventer de, at vi er tilgængelige fysisk og online med samme høje kvalitet i oplevelsen, siger adm. direktør Johan Laurell, Ikea Danmark.

På globalt plan indebærer transformationen blandt andet, at Ikea udvikler koncepter for nye city-varehuse i centrum af 30 metropoler, der skal supplere de større, eksisterende varehuse.

Johan Laurell vurderer, at ud af de 2.700 stillinger i Ikea Danmark vil en række funktioner på hovedkontoret i Høje Taastrup og enkelte andre supportfunktioner blive ændret, omplaceret eller fjernet. Omkring 25 stillinger bliver muligvis nedlagt, mens tallet på verdensplan er 7.500.

Status på nyt Ikea i København
I marts bekræftede Ikea Danmark, at det kommende city-varehus København er udskudt på ubestemt tid. Det sker, efter Ikea i marts 2016 meddelte, at kæden ville bygge et city-varehus på 37.000 kvm på Kalvebod Brygge, hvilket er på størrelse med Ikea i Høje Taastrup. Til sammenligning er Ikeas varehus i Gentofte på 21.000 kvm.

– Det er ikke muligt for os at åbne city-varehuset i 2020, og det er for tidligt at sige noget om, hvornår det åbner, sagde ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp, Ikea Danmark, til Politiken.

Han kan i dag heller ikke sige noget om, hvor stort varehuset ved Dybbølsbro bliver.

Læs mere i Ikeas nye city-varehus i København skrumper og bliver forsinket

Læs også Nyt Ikea i Esbjerg kan vokse med 10.000 kvm før åbning

Læs også Ikea opfører varehus i Esbjerg på 50.000 kvm grund

Læs mange flere nyheder om retail her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder