Shoppingcentret Kronen i Vanløse. Foto: Wikipedia

Nrep køber konkursramt shoppingcenter for 680 millioner kr.

Det konkursramte shoppingcenter Kronen i Vanløse har netop fået ny ejer. Den nye ejer er den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep med base i København, som har købt Kronen på en tvangsauktion torsdag formiddag.

Dermed er shoppingcentret i dag endegyldigt blevet reddet af Nrep, som for 680 millioner kr. og med hjælp fra advokatfirmaet Accura har købt ejendommen på den tvangsauktion, der var begæret af ejeren, den engelske kapitalfond Tristan.

Nrep ønsker at udvikle Kronen til at blive en lokal bymidte.

– Vi tror ikke på forestillingen om, at lokale butikscentre skal konkurrere med Københavns bycentrum og shoppingmalls som Rødovre Centrum og Frederiksberg Centret. I stedet har vi gode erfaringer med at udvikle stærke bymidter, som understøtter de lokale samfund, og vil renovere Kronen, så den bliver et naturligt og dynamisk samlingspunkt for Vanløse med butikker til de daglige indkøb og lækre udendørscaféer og restauranter samt optimere butikscenterets førstesal, siger Investment Manager Mohamad Awad, Nrep.

Nrep vil også forbedre adgangen til Vanløse Metrostation og øge den udendørs oplevelse omkring centret ved at etablere legepladser på gadeplan og udendørs aktivitetsarealer.

Har været ramt af konkurs i over et år
Det er selskabet Apollovej Holding, der med en såkaldt egenbegæring valgte at lade Kronen gå på tvangsauktion. Bag selskabet står den britiske kapitalfond Tristan stiftet af iværksætteren Richard Lewis.

Kronen har været ramt af konkurs siden den 8. februar 2020, og siden har erhvervsmægleren Cushman & Wakefield RED forsøgt at sælge i fri handel i en såkaldt struktureret proces.

Læs mere i Shoppingcenter i Vanløse ryger på tvangsauktion

Af det seneste offentliggjorte årsregnskab – fra 2019 – fremgår det, at Apollovej ApS 31. december 2018 var værdisat til 1.165 millioner kr. mod 1.156 millioner kr. året før.

Udviklere
Det er Solstra Capital Partners ved Oscar Crohn, som har stået for udviklingen af Kronen.

Ejendomsudvikler Flemming Holberg Fenger har stået for det oprindelige projekt, men blev presset ud af Nordea.

– Vi fastholder sagen mod Nordea, som kører ved retten, sagde Flemming Holberg Fenger for nylig til Estate Media.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder