Shoppingcentret Kronen i Vanløse. Foto: Wikipedia

Shoppingcenter i Vanløse ryger på tvangsauktion

(Artiklen er udvidet med sidste afsnit om Solstra Capital Partners og ejendomsudvikler Flemming Holberg Fenger)

Et af de nyeste shoppingcentre i hovedstaden skal på tvangsauktion.

Således oplyser dagbladet Børsen, at Kronen i Vanløse skal under hammeren den 29. april ved Retten på Frederiksberg, hvor interesserede købere kan købe centret med tilknyttede lejligheder, der blev færdigbygget i 2017.

Den samlede offentlige vurdering er 1,3 milliard kr.

Det er selskabet Apollovej Holding, der med en såkaldt egenbegæring har valgt at lade centret gå på tvangsauktion. Bag selskabet står den britiske kapitalfond Tristan stiftet af iværksætteren Richard Lewis.

Kronen har været ramt af konkurs siden den 8. februar 2020, og siden har erhvervsmægleren Cushman & Wakefield RED forsøgt at sælge i fri handel i en såkaldt struktureret proces.

Derfor ikke solgt
Kurator forklarer, hvorfor det ikke er lykkedes at sælge shoppingcentret med lejlighederne.

– Det skyldes dels måden, ejendommen er struktureret på. Den består af et shoppingcenter, dels et fitnesscenter, dels er der beboelseslejligheder. For at få casen til at ende i et salg er vi nødt til at køre den hen over tvangsauktionen, siger Accura-partner Søren Aamann, der er valgt som kurator på forslag fra Tristan, til Børsen.

Af det seneste offentliggjorte årsregnskab – fra 2019 – fremgår det, at Apollovej ApS 31. december 2018 var værdisat til 1.165 millioner kr. mod 1.156 millioner kr. året før.

Udviklere
Det er Solstra Capital Partners ved Oscar Crohn, som har stået for udviklingen af Kronen.

Ejendomsudvikler Flemming Holberg Fenger har stået for det oprindelige projekt, men blev presset ud af Nordea.

– Vi fastholder sagen mod Nordea, som kører ved retten, siger Flemming Holberg Fenger til Estate Media.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder