Friplejehjemmet Strandhøjen i Nyborg Kommune. Illustration: Erik Arkitekter

AP Pension bygger endnu et friplejehjem

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og Danske Diakonhjem har indgået en aftale om et kommende svanemærket friplejehjem i Nyborg med 67 friplejeboliger. AP Ejendomme vil eje det cirka 6.000 kvm store friplejehjem, mens Danske Diakonhjem som lejer skal stå for driften.

I efteråret 2020 indviede AP Ejendomme sit første friplejehjem, der åbnede i byen Nørager i nordjyske Rebild Kommune. I Horsens bygger AP også et friplejehjem, og inden længe kan AP sætte gang i opførelsen af endnu et friplejehjem – denne gang i Nyborg Kommune. For AP Ejendomme har netop indgået en aftale med Danske Diakonhjem, der er den største private aktør på plejeområdet herhjemme, om driften af Friplejehjemmet Strandhøjen ved området Strandhøjen ved Storebælt.

– Vi er rigtig glade for aftalen med Danske Diakonhjem om den fremtidige drift af vores kommende friplejehjem i Nyborg. Danske Diakonhjem står for driften af vores friplejehjem i Nørager og vil også stå for driften af vores kommende friplejehjem i Horsens. Vi har et virkelig godt samarbejde med Danske Diakonhjem, og vi ser frem til at fortsætte det samarbejde i Nyborg, siger adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme.

Peter Olsson forventer, at friplejeboligerne med 5E Byg som totalentreprenør er klar til indflytning i starten af efteråret 2022.

 

Fakta: Friplejehjem

– Et friplejehjem adskiller sig fra traditionelle plejehjem ved, at det ikke er formelt tilknyttet den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Dermed har friplejehjemmet et større råderum til selv at bestemme stort og småt

– Hvis man er visiteret til en plejebolig af sin kommune, kan man vælge et friplejehjem, hvor end i landet det ligger. Et friplejehjem er hverken dyrere for borgeren eller samfundet. Friplejehjem tilbyder typisk en række ydelser som særlige tilkøbsmuligheder. Det kan for eksempel være ekstra rengøring, wellness eller ledsagelse ud af huset til fester

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder