Estate Media –

Nyheder – Danmark

Adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark. Foto: Pensiondanmark

Pensiondanmark og ny partner vil bygge friplejeboliger

Nyt partnerskab ønsker at samarbejde med kommuner om at etablere friplejehjem

Estate Media

onsdag 11. marts 2020 17:11

Pensiondanmark og Diakonissestiftelsen etablerer et nyt samarbejde om at bygge og drive en række friplejehjem. Parterne ønsker at samarbejde med kommuner om at etablere friplejehjem, hvor Pensiondanmark byder ind med kompetence på at udvikle og bygge og Diakonissestiftelsen med plejedelen.

Tal fra Danske Kommuner og Danmarks Statistik viser, at antallet af mennesker på 80+ forventes at være fordoblet i år 2030. Det betyder et behov for yderligere 35.000 plejeboliger, pointerer Pensiondanmark og Diakonissestiftelsen.

– Vi ønsker at opføre plejeboligerne i konstruktiv dialog med kommuner, som har brug for at øge kapaciteten af plejeboliger for at imødekomme lovkrav om ventetid og forventet efterspørgsel, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, og Anne Mette Fugleholm, adm. direktør i Diakonissestiftelsen.

Model og udbredelse 
Byggeriet bliver finansieret af Pensiondanmark, så det kommunale drifts- og anlægsbudget ikke bliver belastet, ligesom kommunen ikke har nogen risiko i opførelsesfasen. I driftsfasen varetager Diakonissestiftelsen plejen og står for den faglige kvalitet og drift. Borgere, der er visiteret til plejehjem, kan frit vælge at bo på friplejehjem, og taksten for kommunen er den samme, uanset om det er et kommunalt drevet plejehjem eller et friplejehjem. For den enkelte beboer er der heller ikke flere udgifter.

Det nye partnerskab vil til at begynde med etablere friplejecentre i Region Hovedstaden, hvorefter andre placeringer i Danmark undersøges. Modellen er baseret på, at Pensiondanmark opfører og finansierer centrene, hvorefter Diakonissestiftelsen lejer sig ind i bygningerne.

Alle friplejeprojekter opføres i overensstemmelse med Pensiondanmarks bæredygtighedsprogram og ventes DGNB-bæredygtighedscertificeret i kategorien Guld.

( Besøgt 350 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Christian Bro Jansen: Talent er ofte overvurderet og hårdt arbejde undervurderet

Ung i Ejendom / tirsdag 20. oktober 2020

Direktør for byudviklingsselskabet Køge Kyst på udkig efter nyt job

Pluss, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Farvel til en æra

Redaktørens blog / tirsdag 20. oktober 2020

Sweco finder ny direktør i MT Højgaard

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder