Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

– Ikke en tilgang til udlejning, vi på nogen måde kan bakke op om

I en artikelserie i Berlingske beskriver avisen, hvordan et ’netværk af ejendomsspekulanter’ tilsammen ejer minimum 77 ejendomme i 26 danske kommuner – ejendomme, ’som ofte giver grå hår hos både myndigheder og lejere’.

Det får nu brancheforeningen Ejendomdanmark til at tage skarpt afstand fra ejendomsinvestorerne, som udlejer boliger i dårlig stand, og som forsøger at undgå at følge myndighedernes afgørelser.

– Det er ikke en tilgang til udlejning, vi på nogen måde kan bakke op om.

– Den type adfærd ødelægger det for resten af ejendomsbranchen, der arbejder ud fra en ambition om at skabe gode hjem for deres lejere. Derfor vil vi i den professionelle del af branchen gerne problemet til livs. Det skal ikke være de enkelte brodne kar, der tegner billedet af en samfundsvigtig branche, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Klar til dialog
Han fremhæver, at brancheforeningen gerne går i dialog med borgmestre, boligministeren og andre aktører om, hvilke virkemidler der kan være med til at modvirke den ageren, der er beskrevet i artiklerne.

Det kan for eksempel være ved at genbesøge indholdet i forslaget om den kommunale anmeldelsesordning, som giver kommuner mulighed for at kræve anmeldelse af boliger til udlejning. Forslaget er endnu ikke vedtaget.

– Der skal være sunde og gode boliger til alle i hele landet. Derfor må det også være en fælles ambition, at udlejning i yderområderne bliver drevet professionelt – og ikke overlades til typer, der ser mulighed for at omgå reglerne for en hurtig gevinst, siger Jannick Nytoft.

Ejendomsinvestorerne Erik Friedlænder og Kenneth Schwartz Thomsen, hvor sidstnævnte er kendt fra finanskrisen, fordi hans lån i Roskilde Bank på godt 900 millioner kr. var en årsagerne til, at banken kollapsede i sommeren 2008, da finanskrisen begyndte at buldre i Danmark, afviser kritikken over for Berlingske.

Ingen af de beskrevne firmaer i avisens artikler er medlemmer af Ejendomdanmark.

Læs mere i Investorer i ejendomskarrusel: ’En ulækker forretningsmodel’

Fakta:

  • Kommunerne er i henhold til byfornyelsesloven forpligtet til at føre tilsyn med og nedlægge forbud mod beboelse af boliger, der er sundheds- eller brandfarlige (kondemnable), samt sikre genhusning af beboere i kondemnerede boliger
  • En række kommuner, særligt i landdistrikterne, har udfordringer med, at kondemnable boliger eller boliger i meget dårlig stand udlejes til udsatte borgere og familier
  • Den 28. december 2018 blev der indgået en politisk aftale i den daværende regering om en ‘Anmeldelsesordning til at modvirke udlejning af ubeboelige boliger’
  • Anmeldelsesordningen skulle øge kommunernes mulighed for at gennemføre forebyggende indsatser over for udlejning af dårlige boliger opført for mere end 40 år siden
  • Der er udarbejdet et lovforslag til udmøntning af denne politiske aftale. Lovforslaget blev fremsat den 26. februar 2020, men er ikke blevet behandlet yderligere i dette folketingsår

Kilde: Ejendomdanmark

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder