Ejendomdanmark advarer unge boligsøgende mod fupmagere

65.714 unge har netop fået afgjort deres uddannelsesvej, og nu er boligjagten for alvor skudt i gang. De små værelser og lejeboliger bliver revet væk, men en løsning kan være, at studerende slår sig sammen i en delelejlighed.

Brancheforeningen Ejendomdanmark har i samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger og Lejernes LO lavet gode råd til, hvordan de studerende kommer godt i gang. Samtidig bør de unge være opmærksomme på fupmagere på markedet.

– Den store efterspørgsel på lejeboliger ved studiestart lokker ofte en håndfuld fupmagere på banen, der forsøger at platte sig til penge på de unge boligsøgendes bekostning. Ofte udgiver de sig for at være boligudlejere, og de forsøger at udleje boliger, der ikke eksisterer, eller som de ikke har råderet over, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

De studerende bør i denne forbindelse være særligt opmærksomme, hvis det ikke er muligt at få lejligheden at se, hvis den virksomhed, der lejer boliger ud, ikke har et fast kontor eller en hjemmeside, hvis udlejer kun har den ene lejlighed eller ikke ejer den. Studerende bør også være varsomme med at få pengene for hurtigt op af lommen.

Eksempelvis bør man ikke betale for at få oplyst adressen på en lejlighed. Hvis udlejer hverken er ejer eller administrator, bør man ikke betale depositum, før der er adgang til lejligheden, og man står med nøglen i hånden.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder