Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark. Foto: Colliers

Peter Winther: Hotelmarkedet er først tilbage i 2023

– Øget turisme er den væsentligste driver for efterspørgslen. Mit bud er, at vi skal godt ind i 2022, før vi nærmer os samme antal overnatninger som i 2019. På den baggrund er det klart, at investorerne søger mod mere sikre investeringer som boligejendomme.

Det siger adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark, med henvisning til en netop offentliggjort analyse, hvor erhvervsmægleren giver et skøn på den fremtidige udvikling for antal overnatninger.

Colliers har lavet prognosen under den forudsætning, at den nuværende udvikling fortsætter, hvor Covid-19 kommer mere og mere under kontrol, både herhjemme og i Europa, samt at grænserne gradvist genåbnes.

– I 2022 forventes de europæiske feriegæster at vende tilbage i større omfang. Vi forventer ydermere at se Mice-aktiviteten vende tilbage til samme niveau som 2019, siger Peter Winther, der i en årrække har rådgivet i handler med hoteller.

Mice er en forkortelse for Meetings, incentives, conferences og exhibitions.

– Fra 2023 forventer vi, at hotelgæsterne er tilbage på samme niveau som i 2019, tenderende til en fremgang for indenlandske og europæiske gæster. Vi forventer dog som nævnt en vis strukturel nedgang især i antallet af overnatninger i forbindelse med forretningsrejser, siger Peter Winther.

I 2019 indgik hotelejendomme i to ud af de otte milliardtransaktioner i det danske ejendomsmarked.

Få overblikket Stærk slutspurt – alle otte milliardhandler i 2019

Læs også Midstar køber Admiral Hotel i København

Læs også Niam køber Copenhagen Towers for 2,3 milliarder kr. af Solstra

Note: Mice = Meetings, incentives, conferences og exhibitions. Kilde Danmarks Statistik og Colliers. Tabel: Colliers




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder