Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark. Foto: Wilfred Gachau

Colliers: Transaktionsvolumenen i 2. halvår bliver dobbelt så høj som i 1. halvår

I takt med genåbningen af samfundet i forbindelse med coronaviruskrisen er også markedet for erhvervs- og investeringsejendomme på vej tilbage mod en mere normal aktivitet. Colliers forudser mere end en fordobling af transaktionsvolumen i 2. halvår i forhold til 1. halvår.

– På de globale aktiemarkeder er der allerede registreret en meget kraftig rebound efter de dramatiske fald i marts. Det er næppe, fordi markederne forventer, at virksomhedernes indtjening snart er tilbage på niveauet før coronakrisen, men snarere, fordi der pumpes så meget likviditet ud fra centralbankernes side, at aktierne nødvendigvis må stige, skriver adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark, i en markedskommentar.

Opjusteret prognose for prisudvikling
Samme tendens kan allerede registreres på markedet for investeringsejendomme.

– Vi ser en markant stigning i interessen for at investere i særligt ejendomme inden for segmenterne bolig, kontor og industri/logistik, og på trods af rejserestriktionerne er de internationale investorer allerede tilbage i det danske marked.

– Det er derfor vores vurdering, at vi allerede i 2. halvår 2020 vil se en meget kraftig vækst i investeringsaktiviteten, mere end en fordobling i forhold til transaktionsvolumenen i 1. halvår. Vi har samtidig opjusteret vores prognose for prisudviklingen. Vi tror nu på stabile priser inden for de to største segmenter, bolig og kontor, og vi forventer stigende priser på industri- og logistikmarkedet, skriver Peter Winther.

– På markedet for detailhandelsejendomme vil udviklingen være uensartet: På markedet for strøgejendomme og ’big boxes’ vil investorerne fortsat være tilbageholdende, og omsætningen vil ske til lavere priser end før corona. For supermarkedsejendomme kan der derimod være grund til at forvente stabile eller muligvis let stigende priser.

Læs også RED: Transaktionsmarkedet for alvor tilbage – begrænset prisafslag

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder