Admiral Hotel.
Admiral Hotel.

Midstar køber Admiral Hotel i København

Det svenske hotelinvesteringsselskab Midstar Hotels har købt Admiral Hotel i København af CAH Holding. Transaktionen inkluderer både selve ejendommen og driften ved Basalco.

Hotellet, der har 366 værelser, blev åbnet i 1978 og ejes ultimativt af en række tidligere luftkaptajner og styrmænd i SAS samt børn og børnebørn af samme gruppe og enkelte øvrige aktionærer.

Hotellet har i mange år haft en stærk indtjening, der har påkaldt sig såvel danske som internationale investorers interesse og med denne interesse som inspiration indledte hotellets ejere i foråret en proces i samarbejde med Colliers International med henblik på fastsættelse af hotellets værdi.

Hotellet er et af de store i Københavns centrum med 366 værelser, en bar, restaurant og en række mødefaciliteter altsammen indrettet i et tidligere pakhus i Toldbodgade tæt på Amalienborg.

Omfattende renovering i gang
Selve bygningen er fra 1878 og blev ombygget til hotel i 1978. Hotellet gennemgår i øjeblikket en omfattende renovering, der forventes afsluttet i 2020.

– Vi er tilfredse med købet af dette exceptionelle hotel og ser frem til at udvikle dets position som et af de bedste hoteller i København yderligere. Købet betyder samtidig, at Midstar nu har en diversificeret portefølje i det danske marked, der dækker flere segmenter, lokationer og samtidig er på forskellige udviklingsstadier, siger partner Marc Henriksen, Midstar.

Midstar blev bistået af Plesner Advokatpartnerselskab, mens KPMG har leveret finansiel og skattemæssig due diligence. Kromann Reumert og Colliers bistod sælger.

Svenske Midstar Hotels blev stiftet i 2015 af Peter Tengstrøm og har sammen med store svenske investorer som Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti og Riksbankens Jubileumsfond investeret i en række hoteller. Selskabet blev stiftet med det mål udelukkende at investere i eksisterende ejendomme med hoteller. I dag har Midstar Hotels 26 hoteller, hvoraf 13 ligger i Sverige, 9 i Norge og 4 i Danmark med i alt 4.065 værelser.

Læs opfølgningen Tidligere luftkaptajner trækker 726 millioner kr. ud i udbytte efter salg af Admiral Hotel

Læs flere nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder