17 forslag: Sådan kan ejendomme bidrage til at nå klimamål

Ejendomdanmark lancerer et katalog, der ifølge erhvervsorganisationen kan ruste Danmark til en grøn fremtid og spare CO2 svarende til 45.000 benzinbiler.

I klimakataloget ’Vejen til grønnere ejendomme i Danmark’ præsenteres 17 konkrete løsningsforslag, ’der kan gøre de danske ejendomme grønnere – og som er realistiske at overføre til virkeligheden’.

– Jeg er stolt af, at vi kan lancere et grønt udspil af denne kaliber. Kataloget understreger, at ejendomsbranchen vil være med forrest, når det kommer til brugbare løsninger på klimaudfordringerne. Det sætter vi streg under med et ambitiøst katalog med en perlerække af forslag, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Han peger på, at en energianalyse har vist, at der er potentiale for at spare cirka 10 procent af energiforbruget i den private sektor. Det svarer til 130.000 tons CO2 eller næsten tre gange så meget, som i det udspil, regeringen netop har lanceret om grønne investeringer i den almene sektor. De 130.000 tons svarer til CO2-udledningen fra 45.000 benzinbiler.

– Ejendomdanmarks 17 forslag vil skabe bedre rammer for, at dette potentiale – og måske mere til – kan indfries, siger Jannick Nytoft.

Finansiering
Forslagene i Ejendomdanmarks katalog handler om at gøre det mere enkelt og fordelagtigt at investere grønt i ejendomme. Lovgivning og regler er i dag stopklods for mange grønne tiltag.

– For ofte støder ejendomsbranchen panden mod reguleringsmuren, og det er en skam. De danske bygninger er et oplagt område at se på for dem, der ønsker et mere klimavenligt land. Med de rette rammer kan vi hver dag de næste mange år tage nye skridt mod et grønnere Danmark – og omdanne ambitioner til resultater, siger Jannick Nytoft.

De 17 forslag i klimakataloget byder både på løsninger, der skal finansieres, og forslag, der ikke koster flere offentlige kr. For eksempel vil det være gratis at tilpasse varslingsreglerne ved huslejeregulering. Et tiltag, som vil gøre det nemmere at iværksætte grønne renoveringer. Gennemføres alle forslag i klimakataloget, vil det kræve en offentlig investering på cirka 1 milliard kr., mens ejendomsbranchen selv kan investere endnu mere, fremhæver Jannick Nytoft.

Kilde og grafik: Ejendomdanmark

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder