Estate Media –

Nyheder – Danmark

Partner og medstifter Mikkel Bülow-Lehnsby, Nrep. Foto: Nrep

Novos pengetank køber 25 procent af Nrep

Novo Holdings skyder både et trecifret millionbeløb i selve virksomheden og investerer godt 1 milliard kr. i Nreps nyeste ejendomsfond

Novo Nordisk pengetank, Novo Holdings, skyder både et trecifret millionbeløb i selve Nrep og investerer godt 1 milliard kr. i den nordiske ejendomsudvikler og kapitalfonds nyeste ejendomsfond.

Med kapitaludvidelsen bliver Novo Holdings minoritetsaktionær med 25 procent af aktierne i Nrep A/S, som fortsat vil være majoritetsejet af virksomhedens partnere. Nreps daglige ledelse og investeringskomité fortsætter uforandret.

– Novo Holdings er kendt og respekteret i og uden for Danmark. De er en af verdens største langsigtede private investorer, og med deres opbakning i ryggen sætter vi ekstra kraft bag vores ambition om at blive en af verdens dygtigste til at udvikle kundefokuserede ejendomskoncepter, der forbedrer det byggede miljø og gavner vores stakeholdere. Vi vil investere endnu mere i bæredygtighed, i teknologisk innovation og i at forstå fremtidens behov for ejendomme, siger partner og medstifter Mikkel Bülow-Lehnsby, Nrep.

Derfor investerer Novo
Nrep og Novo Holdings har arbejdet sammen siden 2018, hvor Novo Holdings første gang investerede i Nreps ejendomsfonde. Nreps forretningsmodel, 2025-strategien og en innovativ tilgang til ejendomsudvikling er afgørende for Novo Holdings beslutning om nu også at blive investor i selskabet Nrep.

– Vi har haft et godt samarbejde med Nrep, og vi er blevet overbevist om den langsigtede bæredygtighed i virksomhedens koncepter, såvel økonomisk som socialt og miljømæssigt. Vi forventer desuden at kunne bidrage med vores finansielle ekspertise og internationale netværk for at støtte Nrep på den videre vækstrejse, siger Managing Partner for Financial Investments i Novo Holdings Morten Beck Jørgensen, der også træder ind i Nreps bestyrelse.

Ingen coronabekymring
Trods coronaviruskrisen og endnu ukendte konsekvenser af den er Morten Beck Jørgensen tryg ved investeringens langsigtede perspektiv:

– Vores investeringshorisont er altid lang, og med den aktuelle situation er der risiko for, at ejendomsmarkedet går nogle udfordrende år i møde. Samtidig er det netop under sådanne vilkår, at Nreps innovative forretningskoncepter, der forener økonomi, kundefokus og bæredygtighed, for alvor vil kunne skille sig ud og udnytte de muligheder, der vil opstå.

Ikke underligt er også partner og adm. direktør Claus Mathisen, Nrep, tilfreds:

– Vi ser ejendomme som verdens største produktkategori, og der er store muligheder på tværs af hele værdikæden, også i den aktuelle situation. Vi skaber værdi ved at udvikle mere kundecentriske produkter, og vi er optaget af at gøre det byggede miljø grønnere, sundere og mere digitalt. Med Novo Holdings’ opbakning kan vi accelerere vores investeringer i innovation og kompetencer for at levere på vores langsigtede mål.

Udover ejerskabet i selskabet Nrep vil Novo Holdings øge sin investeringer i Nreps fremtidige ejendomsfonde. Det gælder i første omgang den nye, nordiske ejendomsfond ’NSF IV’, som Nrep er ved at rejse. Her investerer Novo Holdings godt 1 milliard kr.

Nrep er – med Novo Holdings’ nye ejerskab – ejet af 13 partnere, som ejer 75 procent af selskabet, mens Novo Holdings ejer de resterende 25 procent.

Fakta: Nrep

På tværs af fonde har Nrep i dag mere end 2,5 millioner kvm ejendomme i Norden, langt størstedelen inden for selskabets tre kerneområder – boliger, logistik og plejehjem. I Danmark står Nrep blandt andet bag byudvikling i Tingbjerg, bæredygtigt byggeri som Ressourcerækkerne og har i regi af ’Plushusene’ og ’Agorahaverne’ flere tusinde boliger i bofællesskaber på vej.

I Ørestad er Nrep i gang med ’UN17 Village’, der er et af verdens mest bæredygtige byggerier til dato, og i Sverige er Nrep ved at etablere Nordens største anlæg af tagsolceller. Nrep har desuden forpligtet sig til at anvende 100 procent grøn elektricitet i alle sine ejendomme inden 2025.

Fakta: Novo Holdings

Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100 procent ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holding- og investeringsselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S og forvalter fondens aktiver.

Udover at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i veletablerede virksomheder inden for life science og forvalter en bred portefølje af finansielle aktiver.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Deas Asset Management får første driftsdirektør

Asset Management, Virksomheder og mennesker / onsdag 3. juni 2020

AKF vælger Casa til 16.500 kvm stort boligprojekt

Regnskab og resultater, Entreprenører, Bolig, Byggeri / tirsdag 2. juni 2020

Overskud i dansk ejendomsselskab falder til underskud på over 90 millioner kr.

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / tirsdag 2. juni 2020

Ejendomsselskab køber endnu en ejendom i Roskilde af jysk-sjællandsk investorduo

Pluss, Investering, Transaktioner / onsdag 3. juni 2020

Ny økonomidirektør og projektudviklingschef i AG Gruppen

Projektudvikling, Virksomheder og mennesker / tirsdag 2. juni 2020

Overskud dykker til underskud i Lea Ejendomspartner

Pluss, Administration, Regnskab og resultater / tirsdag 2. juni 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland