Sådan kommer Stejlepladsen i Københavns Sydhavn til at se ud. Illustration: Christensen & Co.

By & Havn vil have minimum platin i bæredygtighed i alle udviklingsområder

By & Havn vil med udviklingsselskabets nye forretningsstrategi for 2020-2023 øge fokus på at skabe bæredygtige københavnerkvarterer.

Den nye strategi tager afsæt i FN’s 17 verdensmål og betyder, at By & Havn vil arbejde for, at alle selskabets udviklingsområder bæredygtighedscertificeres til minimum platin, som er det højeste niveau inden for den danske udgave af DGNB-certificeringssystemet. Det kommer til at gælde nye udviklingsområder som for eksempel Levantkaj i Københavns Nordhavn, Stejlepladsen i Københavns Sydhavn og Vejlands Kvarter på Amager.

– København er en fantastisk storby, der er verdenskendt for at være en grøn og attraktiv metropol. Med den nye forretningsstrategi bygger vi oven på de gode erfaringer, vi allerede har med at bidrage til at udvikle et bæredygtigt København. Som offentligt ejet udviklingsselskab har vi et stort ansvar for at gå forrest i den grønne omstilling, og det er samtidig en forudsætning for, at vi kan fastholde de gode økonomiske resultater, som By & Havn har leveret de seneste år – for fremtidens gode og langsigtede investeringer er grønne og bæredygtige, siger bestyrelsesformand Pia Gjellerup, By & Havn.

Vil forbedre egenkapitalen med 3 milliarder kr.
I den forrige strategiperiode har By & Havn afdraget gælden med over 2 milliarder kr. og forbedret egenkapitalen med 1 milliard kr.

For den kommende periode er målet at forbedre egenkapitalen med 3 milliarder kr., så By & Havn får en positiv egenkapital inden udgangen af 2023. Samtidig skal der investeres i at byggemodne nye grunde, særligt i Nordhavn. Det vil kræve betydelige investeringer i infrastruktur og parkeringshuse, som er en forudsætning for fremtidige salg af byggeretter i Nordhavn.

By & Havns forretningsstrategi for 2020-2023 er godkendt af By & Havns bestyrelse, Københavns Kommune samt Transport- og Boligministeriet.

Udviklingsselskabet By & Havn ejes 95 procent af Københavns Kommune og 5 procent af staten. Selskabet udvikler nye områder i København og driver Københavns Havn.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder