Bryggens Bastion på Islands Brygge i København
Njals Tårn er en del af Bach Gruppens Bryggens Bastion-projekt på Njalsgade på Islands Brygge på Amager. Foto: Bach Gruppen

Trods forlængelse af Corona-tiltag: – Vi kan stadig bevare arbejdspladser

Trods regeringens forlængelse af alle forbud og den delvise nedlukning af store dele af samfundet til og med 2. påskedag, den 13. april, som seneste led i indsatsen mod spredning af coronavirus er der tilfredshed og optimisme i bygge- og anlægsbranchen.

Det sker, efter formand for Kommunernes Landsforening og borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, Socialdemokratiet, mandag har lovet, at kommunerne vil rykke planlagte renoveringer og anlægsprojekter frem. Det er en kærkommen hjælp til bygge- og anlægsbranchen, som har brug for flere opgaver, hvis virksomhederne skal opretholde aktiviteten og bevare arbejdspladserne, mener Dansk Byggeri.

– Den udstrakte hånd fra KL-formanden er endnu mere aktuel nu, hvor regeringen har forlænget den delvise nedlukning af det danske samfund frem til den 13. april. Det betyder blandt andet, at daginstitutioner, skoler og andre kommunale bygninger står stort set tomme. Derfor vil det være oplagt at rykke de renoveringer, der alligevel skulle have været udført i sommerferien, frem, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Arbejdspladser kan reddes
Mange kommuner har allerede bebudet, at de vil sætte bygge- og anlægsarbejder i gang tidligere end planlagt. Det glæder Dansk Byggeri, som også opfordrer staten og regionerne til at fremrykke renoveringsarbejder og anlægsprojekter som for eksempel reparation af veje og anlæg.

– Vores virksomheder har kapaciteten, og opgaverne vil være med til at sikre, at de kan undgå at sende medarbejdere hjem. Det er vigtigt nu, hvor bygge- og anlægsbranchen stadig har mulighed for at bevare arbejdspladser midt i krisen, siger Lars Storr-Hansen.

Jacob Bundsgaard og finansminister Nicolai Wammen mødes torsdag, hvor blandt andet fremrykning af kommunale opgaver er på dagsordenen.

– Vi håber, at mødet resulterer i konkrete opgaver, og at ministeren i samme omgang vil lempe det kommunale anlægsloft, som har betydet, at mange kommuner har været tvunget til at begrænse nødvendige anlægsopgaver. Vi ser gerne, at man suspenderer anlægsloftet, så længe coronakrisen varer, siger direktøren for Dansk Byggeri.

Læs om de aktuelle forbud til og med 2. påskedag, den 13. april, på politi.dk

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder