MIPIM 2019.
Mipim 2019.

Danmark skal gøre Mipim bæredygtigt

– Mipim bør vedtage et europæisk charter for bæredygtighed, siger formand for Byggesocietetets Mipim-udvalg Tony Christrup i forbindelse med, at han netop har holdt møde med den øverste direktør for Mipim, Ronan Vaspart, i forbindelse med hans besøg i  Danmark i den forløbne uge, hvor han har fortalt om planerne for 2020.

Tony Christrup er af Byggesocietetet landsbestyrelse udpeget som formand for den gruppe, Property and Invest Denmark, der står for den danske repræsentation på Mipim.

Derfor foreslår Tony Christrup at der fra dansk side tages initiativ til, at Mipim får vedtaget et forpligtigende charter om, at bygge- og ejendomsbranchen vægter bæredygtighed højt i de kommende projekter.

– Det er ikke nok, at vi i Danmark sætter fuld kraft på bæredygtighed i byggeriet. Kun hvis hele Europa står sammen om målet, får indsatsen for alvor effekt. Jeg vil derfor lægge et forslag frem, der betyder, at MIPIM formulerer et forpligtende grønt charter der kan tiltrædes på MIPIM-kongressen til marts næste år i Cannes, siger Tony Christrup.

MIPIMs tema i 2020 er, at fremtiden er menneskelig, og det passer godt til det nye initiativ, mener Tony Christrup:

– Jeg kan slet ikke forestille mig et bedre tidspunkt for Danmark at gå frem med dette forslag, ikke mindst fordi vi er bredt anerkendt for at tænke i menneskelige skalaer og værdier i vores byggerier.

I charteret bør det understreges, at bæredygtighed bør tænkes ind i alle led af en byggeproces både, hvad angår valg af materialer og for eksempel transport, ligesom Tony Christrup mener, at social bæredygtighed bør være et tema i form af planlægning, der skaber byer, som også borgere med lavere indtægter kan bosætte sig i.

– De mål kan kombineres samtidigt med, at branchen opnår acceptable afkast af sine investeringer. Det er moderne økonomisk bæredygtighed, og det er den model, vi skal have Europa til at forpligtige sig på. Det er mildest talt på tide, siger Tony Christrup.

I 2019 deltog mere 26.000 på Mipim i Cannes. Godt 700 kom fra Danmark blandt dem, der havde købt indgang til messen.

På dag 1 bliver der god lejlighed til at mødes og drøfte messens vigtigste temaer, når Estate Media som sædvanligt byder indenfor på Mipims første dag på Nordic Lounge, hvor der er fri adgang for alle, der har købt billet til Mipim.

Estate Media er også med til at samle branchen på vej til Cannes. I 2020 bliver der nemlig både mulighed for at tage fly sammen med branchekolleger men også det mere miljøvenlige tog til Cannes.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder