Estate Media –

Nyheder – Danmark

Mipim.
Mipim

Danske Arkitektvirksomheder går til kamp mod Mipims retningslinjer

Danske Arkitektvirksomheder opfordrer til ikke at tage til Mipim. Byggesocietetet opfordrer omvendt til, at branchen står sammen.

Søren Duran Duus

fredag 27. september 2019 8:19

Arrangørerne bag ejendoms- og investormessen Mipim forsøger nu at gøre op med, at der ikke bliver købt badge til udstillingen i Palais des Festival, men alligevel netværket i Cannes. Mipim har igennem en årrække set gennem fingre med, at deltagerne formelt samtykker til ikke at drive konkurrerende forsamlinger i Mipim-dagene, men alligevel gør det. Men nu har Mipim valgt at konfrontere en række af de virksomheder, der arrangerer begivenheder, der trækker folk væk fra selve udstillingen og inkluderer både dem, der har købt den dyre indgang og dem, der ’bare’ opholder sig i Cannes i dagene.

Danske Arkitektvirksomheder har taget et drastisk skridt som reaktion på Mipims henvendelse om samarbejde og vil i stedet ikke deltage på Mipim i 2020.

Det oplyser brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, der har cirka 650 medlemsvirksomheder med tilsammen cirka 5.000 arkitekter, landskabsarkitekter, bygningskonstruktører og andre medarbejdere

Danske Arkitektvirksomheder har de seneste år været aktiv på Mipim, hvor organisationen har afholdt et fagligt event for medlemmer og danske bygherrer. Senest i 2019 hvor Danske Arkitektvirksomheder samarbejdede med Byens Netværk om en debat omkring, hvordan man skaber værdi i bygge- og ejendomsbranchen.

Før sommerferien henvendte Mipim sig til Byens Netværk og lod forstå, at man gerne ville have en aftale med de aktører, der profiterer af messen, men som samtidig holder arrangementer, der ikke er relateret til selve Mipim. Baggrunden er en paragraf i deltagerbetingelserne, der siger, at det ikke er tilladt at afholde eller deltage i arrangementer uden for Mipim-området i messens åbningstid.

Tony Christrup: Sund fornuft på bordet
Kritikken kommer, efter repræsentanter fra Mipim har indskærpet reglerne, der efter Mipims mening skal sikre, at andre arrangører ikke gratis benytter Mipims brand til at promovere deres egne events under verdens største ejendomsmesse i Cannes.

– Vi følger op på det, siger Tony Christrup, der er udpeget som formand for den gruppe, der står for den danske repræsentation på Mipim af Byggesocietetets landsbestyrelse.

Kritikken går på, at deltagere på ejendomsmessen ikke må afholde arrangementer uden for messeområdet.

Byggesocietetet, der står for den danske stand, går nu ind i sagen for at finde en løsning mellem parterne.

– Jeg forstår kritikken, der er rejst, og jeg vil tage initiativ til at mødes med kritikerne for at drøfte sagen og i fællesskab afklare, om der er en mulig vej frem. For mig handler det om, at Danmark og Greater Copenhagen er så stærkt repræsenteret i Cannes som overhovedet muligt, siger Tony Christrup og fortsætter:

– Der er flere hensyn i denne sag. Mipim ønsker at beskytte deres event, men de danske aktører inden for bygge- og ejendomsbranchen skal også have gode muligheder for at deltage med deres egne arrangementer. For mig at se må sagen ikke ende i juridiske fortolkninger af komplicerede regler – vi skal have den sunde fornuft på bordet og fokusere på at finde løsninger.

Tony Christrup vil indbyde parterne til et møde om sagen i løbet af næste uge.

Henviser til Mipim-aftale
Byens Netværk og Danske Arkitektvirksomheder er blevet overrasket over, at Mipim holder øje med, hvad der foregår i Cannes under Mipim.

– Mipim-organisationen har overvåget vores arrangement med Byens Netværk, påpeger Danske Arkitektvirksomheder med adm. direktør Lene Espersen i spidsen.

Når man køber adgang til Mipim, så skriver man under på følgende:

’10. Unfair competition and parasitic business practices
Participants formally undertake not to engage in activities that are identical or similar to those conducted in the Event venue (notably to participate in any meeting with professionals not registered to the Event), the immediate surrounding area or in any other exhibition area that the Organizer may designate, in particular, in places such as hotels or other sites external to said Event, during the period of the Event.(…)’ .

Og det er den, som Byens Netværk og Danske Arkitektvirksomheder nu anfægter.

Ingen deltagelse ikke før EU-jura er på plads
– Denne paragraf har man tænkt sig at håndhæve fremover overfor Byens Netværk og dermed også Danske Arkitektvirksomheder, da planen var at gentage et fagligt arrangement på Mipim i 2020.

– Det er en meget vidtgående paragraf, som betyder, at vi ikke må afholde møder eller arrangementer udenfor Mipim-området i deres åbningstid og slet ikke for evt. deltagere, der ikke har købt Mipim-badge, siger Lene Espersen.

Danske Arkitektvirksomheder er ’helt uforstående’ overfor, at nogen skal bestemme, hvem man netværker og drikker kaffe med og har derfor også sammen med Byens Netværk sendt et spørgsmål via Europa Parlamentet til EU-Kommissionen for at få svar på, om det kan være rigtigt, at man kan begrænse EU-borgere i at mødes med andre EU-borgere – og på den måde sætte forsamlingsfriheden og den fri konkurrence ud af spil.

– Efter flere overvejelser har vi derfor besluttet ikke at deltage på Mipim-konferencen i 2020, indtil EU-juraen er endelig afklaret. Vi vil derfor opfordre vores medlemmer til grundigt at overveje deltagelse i Mipim 2020 i lyset af den oplyste håndhævelse fra Mipim-organisationens side, lyder det fra Danske Arkitektvirksomheder.

Læs også Estate Media lancerer tog til Mipim 2020

Læs artikler om og fra Mipim her

( Besøgt 1.152 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Podcast: Tæt på Frederiksberg Boligfond og kampen om transaktionsmarkedet

Podcast / fredag 27. november 2020

Jysk investor med fokus på Tyskland vil bygge 29.000 kvm boliger på Aarhus Ø

Aarhus, Bolig, Investering / fredag 27. november 2020

Årets talentliste offentliggøres mandag – læs alle optaktsportrætter

Ung i Ejendom / fredag 27. november 2020

Tre store handler vækker opsigt på ny transaktionsliste

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 26. november 2020

Investorer stadig lune på ejendomme i 2021 trods Corona

Erhvervsmæglere, Investering / fredag 27. november 2020

Stigende efterspørgsel presser ledige lejeboliger

Bolig / fredag 27. november 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 1. december kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i København mod 2021

- år 1 efter den nye Kommuneplan

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030Estate Podcast

Seneste nyheder