Rødovre Centrum. Foto: Google Maps

Familierne bag Rødovre Centrum afblæser salgsprocessen 

Familierne bag et af Danmarks ældste, største og mest populære shoppingcentre, Rødovre Centrum, har besluttet at afslutte processen om et muligt salg af centret. Transaktionen blev på forhånd tippet til at kunne blive årets største.

Centrets adm. direktør Jesper Andreasen konstaterer, at det på trods af interessen og Rødovre Centrums stærke position ikke har vist sig muligt at finde den rigtige køber, som ville videreføre centret i den rette ånd og betale en tilfredsstillende pris. 

– Det har fra starten ligget fast, at vi kun ville sælge, hvis vi fandt den rigtige køber, som ville drive centret på den rette måde og selvfølgelig betale den rigtige pris. Det har ikke været muligt. Derfor afslutter vi processen nu i stedet for at forlænge den usikkerhed, som en salgsproces altid medfører for de mange interessenter – ikke mindst for medarbejderne og vores mange lejere, siger Jesper Andreasen, Rødovre Centrum.

I regnskabet bag Rødovre Centrum er centret værdisat til 3,2 milliarder kr.

Fortsætter udviklingen af centret
Salgsprocessen, som Colliers har stået for, blev annonceret ultimo august som en mulighed for et glidende generationsskifte i ledelsen af Rødovre Centrum, som gennem mere end 50 år har været ejet og drevet af familierne Knudsen og Andreasen. 

– Der er heldigvis mange gode år i mig endnu, så vi kan afslutte processen og fortsætte med at koncentrere os om Rødovre Centrum. Som tidligere nævnt er vi hverken presset på tid eller økonomi for at ændre noget. For min egen del glæder jeg mig til mange gode år i spidsen for det center, som står hele familien nær. Så vi fortsætter udviklingen af Rødovre Centrum og tager os al den tid, der skal til for at tilrettelægge et fremtidigt generationsskifte, når den tid kommer, siger Jesper Andreasen. 

Rødovre Centrum åbnede 1. april 1966 som den første større og overdækkede centeretablering i Danmark. Shoppingcentret består i dag af 115.000 kvm, cirka 160 butikker, besøges årligt af 9 millioner mennesker og ventes at nå en omsætning i år på 2,3 milliarder kr.

Fakta: Rødovre Centrum

Rødovre Centrum ejes af familierne Knudsen og Andreasen og er Danmarks største shoppingcenter målt på antal butikker. De 160 butikker og spisesteder suppleres af bl.a. 5 biografsale, 24 bowlingbaner, 800 kvm legeland, 1.800 kvm fitnesscenter samt et læge- og sundhedshus med 50 klinikker.

Det samlede areal udgør 115.000 kvm foruden parkeringsarealer til 3.250 biler. Rødovre Centrum blev i 2005 og 2011 kåret til Danmarks bedste shoppingcenter og har blandt andet modtaget æresprisen ”Årtiernes bedste shoppingcenter”.

Læs også Ejerfamilier sætter Rødovre Centrum til salg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder