Finsensvej 12 på Frederiksberg. Foto: Google Maps

Nyt iværksættermekka på Frederiksberg får opbakning fra borgmester

Hvis alt går efter planen, så har Frederiksberg et nyt ’tempel’ for iværksættere i 2020. Det er drømmen for Just Eat-stifteren Jesper Buch, der sammen med en kreds af investorer har købt postgrunden på Finsensvej 12 og vil omdanne de eksisterende 2.000 kvm til 4.000 kvm kontorer og restauranter plus et højhus med lejligheder, som ingen kender højden på endnu.

– Min store drøm er et iværksættertempel, hvor man kan arbejde og bo. Min egen virksomhed, der nu er 35 milliarder kr. værd, startede i en kælder. Vi boede der, og vi arbejdede der, og det tror jeg, mange vil have godt af, siger Jesper Buch til Berlingske Business.

Ud over Jesper Buch er kredsen bag kontorfællesskabet SoHo i Kødbyen en del af investorerne. De har i otte år lejet lokaler ud til blandt andet iværksættere i Kødbyen på Vesterbro, og medejer Christian Wad er overbevist om, at konceptet Start-up City vil kunne blive en god forretning.

– Vi kan helt sikkert se en forretning i et sted, hvor man både kan bo og arbejde. Vi vil egentligt gerne have gjort det i Kødbyen, men det er ikke muligt, så vi har været på kig efter et sted at gøre det i fem år, siger han til Berlingske Business.

Først skal Start-up City, som konceptet hedder, have de nødvendige kommunale tilladelser, men hvis det står til borgmester i Frederiksberg Kommune Jørgen Glenthøj bliver projektet til noget, da den vil kunne lokke nye virksomheder til og skabe nyt liv i en mindre livlig del af Frederiksberg.

– Projektet rammer lige ned i kernen af Frederiksberg som vidensby og lægger sig fint op ad det stærke iværksættermiljø, der for eksempel allerede findes på CBS. Iværksætteri er helt afgørende for fremtidens vækstmuligheder, og det meget ambitiøse projekt vil derfor være en kæmpe fordel for Frederiksberg og for landet som helhed. Vi har netop sat gang i planprocessen, hvor alle vil få mulighed for at forholde sig til ideen, siger Jørgen Glenthøj til Berlingske Business.

Start-up City arbejder ud fra en plan om at stå klar i 2020. Det er Schmidt Hammer Lassen, der skal tegne projektet.

Læs også: Næsten alt udlejet i L’Oreal-huset og Matriklen efter konvertering til flerbrugerhus





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder