Det nye Karen Blixen-kvarter i Gellerup set fra Verdenspladsen ved Sports- og Kulturcampus

A. Enggaard skal udvikle over 50.000 kvm i nyt Gellerup-kvarter

Den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern A. Enggaard har af Brabrand Boligforening købt et over 6 ha stort område ved Karen Blixens Boulevard i det centrale Gellerup, som bliver frit i løbet af de kommende år, når yderligere fem boligblokke i Aarhus-bydelen bliver revet ned.

Her vil A. Enggaard inden 2030 opføre mere end 50.000 kvm fordelt på et stort antal private boliger – både i form af tæt-lav bebyggelse og etageboliger samt butikker og erhvervsarealer ud mod Karen Blixens Boulevard.

– Vi har allerede arbejdet i Gellerup i flere år med både det nye kommunale kontorhus, Blixens, og private boliger i lejlighedskomplekset Zebra House, som fra starten har været fuldt udlejet. Om kort tid påbegynder vi opførelse af bolig- og erhvervsbyggerier langs med Hasle Ringvej/Gudrunsvej, og med denne nye aftale ser vi frem til at bidrage med flere spændende byggerier i Gellerup i de kommende år, siger afdelingschef Jens Skinnebach, A. Enggaard.

Derfor muligt
Brabrand Boligforenings jordsalg er blandt andet muliggjort af den udviklingsplan, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vedtog i 2019. Udviklingsplanen indebærer, at yderligere 400 almene boliger skal nedrives i Gellerup og samtlige af de resterende cirka 1.200 boliger skal renoveres. Indtægterne fra jordsalget indgår i finansieringen af renoveringsprogrammet.

– Med jordsalgsaftalen har vi fået en virkelig seriøs og ambitiøs samarbejdspartner, som kan bidrage til at indfri den oprindelige vision fra 2010 om at skabe en attraktiv bydel, som med årene kan udvikle sig til et nyt bydelscentrum i det vestlige Aarhus, siger adm. direktør Keld Laursen, Brabrand Boligforening.

A. Enggaard kom i øvrigt ud af 2019 med endnu et ’tilfredsstillende’ årsregnskab, selvom både omsætning og indtjening dykkede markant i forhold til de seneste års rekordniveauer. Læs om 2019-regnskabet og forventninger til 2020 i Omsætningen falder 29 procent i A. Enggaard – flere projekter udskudt og boligstagnation

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder