A. Enggaard er af blandt andet Ejendomsselskabet Olav de Linde valgt til at opføre 225 boliger og erhverv på hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzen Vej i Aarhus. Heraf skal 43 boliger opføres til boligselskabet Alboa med A. Enggaard som delegeret bygherre. Illustration: C.F. Møller Architects

A. Enggaard skal opføre 17.000 kvm som sidste del af projekt i Aarhus

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard er af blandt andet Ejendomsselskabet Olav de Linde valgt til at opføre 225 boliger og erhverv på hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzen Vej i Aarhus. Heraf skal 43 boliger opføres til boligselskabet Alboa med A. Enggaard som delegeret bygherre.

Dermed er endnu et byudviklingsprojekt på det gamle trekantede erhvervsområde mellem Ringgaden, Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej i Aarhus på vej. På hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzens Vej skal der frem mod 2022 opføres en karrébebyggelse på i alt 17.000 etagekvadratmeter fordelt på 225 boliger og erhverv samt p-kælder. Opførelsen går i gang til maj.

Det står klart, efter en gruppe af investorer – herunder Ejendomsselskabet Olav de Linde, der ejer 10.000 kvm af projektet – har valgt A. Enggaard som totalentreprenør på projektet. For Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S skal der opføres 106 lejeboliger, der kommer til at variere i størrelse fra 43 til 135 kvm.

– Boligerne, der vil rumme både ét-, to- og treværelses lejligheder samt en god håndfuld toetagers byboliger, udføres i New Yorker-stil med synlige murstensvægge, plankegulve og rå beton. Vi tænker kvalitet og gode materialer hele vejen rundt, så boligerne er langtidsholdbare. Desuden etableres der en ekstra p-kælder for at fremtidssikre områdets udviklingsmuligheder, siger tegnestuechef Morten Sparvath Thomassen, Ejendomsselskabet Olav de Linde.

Karrébebyggelsen er en del af samme lokalplan som A. Enggaards eget byudviklingsprojekt Brokvarteret på den tidligere Stark-ejede trælastgrund langs P. Hjort-Lorentzens Vej. Her er entreprenørvirksomheden i gang med yderligere tre karréer samt en enkeltstående bygning, der i alt kommer til at tælle 700 nye boliger og erhverv.

Afdelingschef Jens Skinnebach, A. Enggaard, ser frem til nu også at skulle binde sidste sløjfe på den nye bydel.

– Vi er meget glade for og ikke mindst stolte over at være blevet valgt til opgaven. Der er synergier at hente, da vi jo opfører vores egen del af området sideløbende, og desuden kan vi trække på vores indgående kendskab til lokalplanen og ikke mindst til visionen for Aarhus Kommunes nye brokvarter langs Søren Frichs Vej, siger Jens Skinnebach.

Karrébebyggelsen er tegnet af  C.F. Møller Architects.

A. Enggaard arbejder desuden på at udvikle et nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den gamle Falckgård-grund på Trindsøvej, der ligeledes bliver en del af kommunens nye brokvarter.

43 almene boliger på vej
Lokalplanen for den nye boligkarré på hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzen Vej tilsiger, at 20 procent af karréens samlede etageareal skal være almene boliger. Som en del af totalentreprisen er A. Enggaard valgt som delegeret bygherre, og i den funktion har virksomheden indgået en aftale med boligselskabet Alboa om 43 nye almene boliger.

De 43 almene boliger kommer til at variere i størrelser fra 51 til 101 kvadratmeter.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder