Podcast-panelet: Bofællesskaber og brancheglidning

– Hvorfor er der ikke nogen, der fortæller arkitekten, hvad business casen egentlig er? Det kunne jo være, at vi ville tegne lidt mere i den retning, som bygherren ønsker, hvis vi forstod baggrunden, sagde David Zahle, BIG.

Det var et af de spændende spørgsmål, der blev rejst i Estate Podcast #5, hvor David Zahle fortalte om, hvor uendelig nyttigt, det har været for ham at være medudvikler på et projekt. For nu har han forstået betydningen af erhverv i et boligprojekt, og mulighederne for udskudt moms.

– Derfor tror jeg brancheglidningen, vi ser i øjeblikket er godt for branchen. Vi kommer til at forstå investorernes business case, og det er der brug for, siger David Zahle.

– Det er der. Vi bruger alt for mange ressourcer på mange små udbud og beskyldninger blandt rådgiverne om, hvem der har ansvar for hvad, sagde adm. direktør for Bonava, Kristina Olsen, der er ansvarlig for boligbyggerier i både Danmark og Norge.

Vicedirektør Bjarne Jørgensen fra Realkredit tog spørgsmålet op om den bølge af bofællesskaber, der skyller over branchen i øjeblikket.

– Alle taler om bofællesskaber, men der står jo ikke rigtig nogen færdige endnu. Er det de fysiske rammer, der skaber fællesskabet for beboerne. Eller er det beboerne, der skaber fællesskabet i de fysiske rammerne? Hvordan gør vi det rigtigt, så vi også som finansieringsinstitut kan stole på, at der er tale om en god case?

Kristina Olsen ser et paradigmeskifte i tilgangen til bæredygtighed.

– Det er blevet et krav – og det er også på vej fra vores forbrugere, sagde hun.

Hør hele podcasten og de mange spændende svar fra panelet her:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder