Estate Media –

Nyheder – Danmark

– Vi har ikke pligt til at gå efter det højeste afkast

Hvad er bæredygtighed egentlig, hvordan udvikler vi gode byer, og hvem er det, der skal drive ejendomsbranchen i den retning? Det går Estate Podcast tæt på i den nye udgave med By & Havns Anne Skovbro, Tredje Naturs Ole Schrøder og Nreps Rasmus Nørgaard

Kamilla Sevel

onsdag 11. september 2019 9:25

Med udgangspunkt i en række af de projekter, der netop er blevet kåret af branchen som de bedste netop nu, diskuterer vi i denne podcast, hvad der skal til for at være bæredygtig. Og ikke mindst, hvordan det bliver en god investering.

Den danske kapitalfond Nrep har taget nogle store greb i bæredygtighedsretningen ved blandt andet at gå ind i projektet Ressourcerækkerne i Ørestad.

– At vi laver et produkt som Ressourcerækkerne batter i sig selv ikke meget på klimaregnskabet, men de har fået utrolig meget opmærksomhed, og på den måde har vi vist, at det kan lade sig gøre, siger partner Rasmus Nørgaard, Nrep, blandt andet.

Sætter sig på førerpladsen
Kapitalfonde er ellers en investortype, der bliver kritiseret en del i øjeblikket, men Nrep har sat sig på førerpladsen i bæredygtighedssammenhæng. Det er der flere grunde til kan lade sig gøre.

– Pensionskasserne har en pligt til at søge det højeste afkast. Det har vi rent faktisk ikke. Hvis investorerne tiltror os deres penge, og vi kan overbevise dem om, at det på den lange bane er den mest fornuftige investering at agere, som vi gør, så har vi muligheden. For mig er det ikke så vigtigt at tale om kapitalfonde, pensionskasser eller private investorer. Man må tage udgangspunkt i, hvem det er man sidder overfor, det lokale område, man er i og de brugere, der skal være i ens bygninger, siger Rasmus Nørgaard.

By & Havn ser nu en meget stor interesse for bæredygtighedsdagsordenen. Der har været brug for, at den blev udmøntet konkret i nogle byggerier, som kommende beboere kunne forholde sig til.

– Når vi ser så stort et skred i interessen for at udvikle bæredygtigt netop nu, så tror jeg det skyldes, at vi for første gang netop nu både har ‘push and pull’. Det kan man mærke sker lige nu, og derfor er der et ryk. Den interesse skal vi bruge til at udvikle nye kvarterer, og vi skal gribe muligheden, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, der blandt andet taler for at bruge et fælles sprog i form af certificeringer og fortsætter:

– Og det er vigtigt, at vi arbejder med det i hele områder. Hvis vi bare stiller krav på en enkelt grund, så virker det ikke rigtigt, og det kan jeg sådan set godt forstå.

Ikke enig i certificering
Men det er partner Ole Schrøder, Tredje Natur og nyvalgt formand for Byggesocietetet, ikke ubetinget enig i.

– Bæredygtighed handler om at tænke i helheder. Vi plejer at sige, at det nytter ikke noget, at vi i bæredygtighedens navn forsøger at løse alting på en gang. Omvendt kan vi ikke længere nøjes med at løse en enkelt del. Så det vi har behov for er at se på, hvordan vi udfolder SDG’erne i vores byggerier. Jeg vil ikke sige, jeg er skeptisk, jeg mener bestemt, at certificeringer er et skridt i den rigtige retning. Men hvis vi fortsætter med at bygge, som vi har gjort de sidste årtier, men blot tilfører et dyrere Schüco-katalog fra Tyskland, jamen, så har vi ikke formået at formidle, hvad arkitektur egentlig kan med en mere bæredygtig tilgang, siger Ole Schrøder.

En ting var de tre profiler i studiet enige om: Der er brug for, at branchen samles om dagsordenen, men også helt konkret mødes. Hør hvordan det blandt andet kan gøres i denne udgave af Estate Podcast, hvor vi slutter af med, hvorfor det er afgørende, at ny udvikling er på vej i København.

Læs også Estate Podcast: – De er jo lidt aggressive

Kommentarer

Seneste nyt

Pears lurer på opkøbsmuligheder i kølvandet på coronaviruskrisen

Corona, Pluss, Investering / tirsdag 7. april 2020

Gefion finder ny chefjurist hos kapitalforvalter

Projektudvikling, Virksomheder og mennesker / tirsdag 7. april 2020

EY: Vi kommer nærmere nordiske salgsmandater

Pluss, Kontor, Transaktioner / tirsdag 7. april 2020

– Corona skaber brutal opbremsning

Corona, Rådgivere / tirsdag 7. april 2020

Store dele af detailbranchen må tidligst genåbne 11. maj

Corona, Retail / tirsdag 7. april 2020

AG Gruppen lander overskud på 82 millioner kr. – forventer nyt stærkt år

Pluss, Regnskab og resultater / mandag 6. april 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 16. april kl. 10:00

WEBINAR: Ejendomsmarkedet post corona - seneste udvikling

- 45 minutters webinar med Nicholas Thurø, Managing Partner, RED Cushman

Tirsdag den 21. april kl. 10:00

WEBINAR: Erhvervslejekontrakter og COVID-19 indgreb

- Gratis adgang for dem der har købt adgang til seminaret om Erhvervslejeloven d. 20. august

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland