Estate Media –

Nyheder – Danmark

– Vi har ikke pligt til at gå efter det højeste afkast

Hvad er bæredygtighed egentlig, hvordan udvikler vi gode byer, og hvem er det, der skal drive ejendomsbranchen i den retning? Det går Estate Podcast tæt på i den nye udgave med By & Havns Anne Skovbro, Tredje Naturs Ole Schrøder og Nreps Rasmus Nørgaard

Kamilla Sevel

onsdag 11. september 2019 9:25

Med udgangspunkt i en række af de projekter, der netop er blevet kåret af branchen som de bedste netop nu, diskuterer vi i denne podcast, hvad der skal til for at være bæredygtig. Og ikke mindst, hvordan det bliver en god investering.

Den danske kapitalfond Nrep har taget nogle store greb i bæredygtighedsretningen ved blandt andet at gå ind i projektet Ressourcerækkerne i Ørestad.

– At vi laver et produkt som Ressourcerækkerne batter i sig selv ikke meget på klimaregnskabet, men de har fået utrolig meget opmærksomhed, og på den måde har vi vist, at det kan lade sig gøre, siger partner Rasmus Nørgaard, Nrep, blandt andet.

Sætter sig på førerpladsen
Kapitalfonde er ellers en investortype, der bliver kritiseret en del i øjeblikket, men Nrep har sat sig på førerpladsen i bæredygtighedssammenhæng. Det er der flere grunde til kan lade sig gøre.

– Pensionskasserne har en pligt til at søge det højeste afkast. Det har vi rent faktisk ikke. Hvis investorerne tiltror os deres penge, og vi kan overbevise dem om, at det på den lange bane er den mest fornuftige investering at agere, som vi gør, så har vi muligheden. For mig er det ikke så vigtigt at tale om kapitalfonde, pensionskasser eller private investorer. Man må tage udgangspunkt i, hvem det er man sidder overfor, det lokale område, man er i og de brugere, der skal være i ens bygninger, siger Rasmus Nørgaard.

By & Havn ser nu en meget stor interesse for bæredygtighedsdagsordenen. Der har været brug for, at den blev udmøntet konkret i nogle byggerier, som kommende beboere kunne forholde sig til.

– Når vi ser så stort et skred i interessen for at udvikle bæredygtigt netop nu, så tror jeg det skyldes, at vi for første gang netop nu både har ‘push and pull’. Det kan man mærke sker lige nu, og derfor er der et ryk. Den interesse skal vi bruge til at udvikle nye kvarterer, og vi skal gribe muligheden, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, der blandt andet taler for at bruge et fælles sprog i form af certificeringer og fortsætter:

– Og det er vigtigt, at vi arbejder med det i hele områder. Hvis vi bare stiller krav på en enkelt grund, så virker det ikke rigtigt, og det kan jeg sådan set godt forstå.

Ikke enig i certificering
Men det er partner Ole Schrøder, Tredje Natur og nyvalgt formand for Byggesocietetet, ikke ubetinget enig i.

– Bæredygtighed handler om at tænke i helheder. Vi plejer at sige, at det nytter ikke noget, at vi i bæredygtighedens navn forsøger at løse alting på en gang. Omvendt kan vi ikke længere nøjes med at løse en enkelt del. Så det vi har behov for er at se på, hvordan vi udfolder SDG’erne i vores byggerier. Jeg vil ikke sige, jeg er skeptisk, jeg mener bestemt, at certificeringer er et skridt i den rigtige retning. Men hvis vi fortsætter med at bygge, som vi har gjort de sidste årtier, men blot tilfører et dyrere Schüco-katalog fra Tyskland, jamen, så har vi ikke formået at formidle, hvad arkitektur egentlig kan med en mere bæredygtig tilgang, siger Ole Schrøder.

En ting var de tre profiler i studiet enige om: Der er brug for, at branchen samles om dagsordenen, men også helt konkret mødes. Hør hvordan det blandt andet kan gøres i denne udgave af Estate Podcast, hvor vi slutter af med, hvorfor det er afgørende, at ny udvikling er på vej i København.

Læs også Estate Podcast: – De er jo lidt aggressive

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i ejendom: Koncepternes tid, rekordsalg og nye tider i Blackstone

Ugen i ejendom / fredag 13. september 2019

Agat lander halvårsunderskud på 25,5 millioner kr.

Pluss, Regnskab og resultater, Projektudvikling / fredag 13. september 2019

Blackrock reducerer udvidelse af shoppingcenter med 14.000 kvm – i første omgang

Pluss, Investering, Retail / fredag 13. september 2019

Boligminister besøger boligejendomme på Frederiksberg før Blackstone-overtagelse

Investering, København / fredag 13. september 2019

Blackstone lukker rekordstor ejendomsfond på 140 milliarder kr.

Pluss, Investering / fredag 13. september 2019

Newsec ansætter chef i nyoprettet stilling

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 12. september 2019

Kommende konferencer

Onsdag den 18. september kl. 09:00

Alternative boformer og bofællesskaber

- fremtidens boligbyggeri - plangrundlag og udvikling

Tirsdag den 24. september kl. 09:00

Kommuneplan 2019

- nye rammer og muligheder for udvikling af København

Jobmarked

Nyeste opslag

Regional byggeleder til Ejendomskontor Kolding

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland