Andelsboligforening på Frederiksberg. Foto: Google Maps
Andelsboligejendom på Frederiksberg. Foto: Google Maps

LLO anklager Ejendomdanmark for at føre skræmmekampagne

– Selv om Ejendomdanmark slet ikke repræsenterer andelsboligforeningerne eller andelsbolighaverne, så har brancheforeningen brugt mange kræfter på at overbevise om, at en lang række andelsboligforeninger vil blive insolvente og andelshaverne tabe næsten alle deres penge, hvis man overhovedet rører ved lejelovgivningen.

Sådan lyder kritikken nu fra Lejernes Landsorganisation, LLO.

– I de seneste ugers polemik om en mulig afskaffelse af Boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2 kæmper de danske udlejere med alle de våben, de har til rådighed. Det gør de selvfølgelig, fordi paragraf 5, stk. 2 giver dem meget store afkast, anfører LLO.

Foreningen for bolig- og erhvervslejere undrer sig stærkt over Ejendomdanmark, som igennem lang tid har kørt en massiv kampagne for at bevare den stærkt omdiskuterede såkaldte moderniseringsregel, som regeringen har luftet skal ændres.

’Forsøger at skræmme andelshaverne og offentligheden’
Et ekspertudvalg ned af Folketinget arbejder lige nu på blandt andet at belyse, hvad en afskaffelse af paragraf 5, stk. 2 vil betyde.

– Inden resultaterne af denne undersøgelse foreligger, kan man kun se Ejendomdanmarks kampagne som et forsøg på at skræmme andelshaverne og offentligheden. En skræmmekampagne, der er en slet skjult kampagne for at bevare de gode afkast for de private udlejere.

– I LLO går vi ikke ind for, at de andelshavere, der har været tvunget til at købe en dyr bolig i de sidste år, skal lide tab. Priserne på andelsboliger er eksploderet de sidste fem år. Dem, der har haft udbytte af disse stigninger, er de andelshavere, der har solgt deres andele. Mens det er de andelshavere, der har købt, som risikerer at sidde med sorteper, påpeger LLO.

Boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2 gør det muligt at hæve huslejen, hvis man moderniserer et lejemål for minimum 258.000 kr. (beløbsgrænse i 2019).

Læs også Ny rapport: Regeringsindgreb kan koste pensionskunder 10 milliarder kr.

Læs også Frederiksberg-borgmester frygter indgreb over for 5.2-renoveringer

Læs også Ejendomdanmark og ABF: Andelsboliger falder markant i værdi ved politisk indgreb

Læs også Ugen i Ejendom: Skuffede følelser og vilde beregninger

Læs også Lynnedsat udvalg mellem branchen og ministeriet skal kulegrave især paragraf 5, stk. 2 (+)

Læs også Ejendomdanmark roser udvalg, der skal få fakta om moderniseringer frem





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder