Dronefoto af Søndre Havn: Martin Håkan / Coverganda.dk
Dronefoto af Søndre Havn: Martin Håkan / Coverganda.dk

KPC og Køge Kyst lander aftale om 7.400 kvm boligbyggeri

Byudviklingsselskabet Køge Kyst og udviklings- og entreprenørselskabet KPC har netop indgået aftale om et 7.400 kvm stort, bæredygtigt boligbyggeri på Søndre Havn.

Parterne har aftalt, at byggeriet både skal designes og opføres, så det som minimum opnår DGNB-guldcertificering, som er en international bæredygtighedscertificering.

– Det giver mening for os at bygge bæredygtigt. Vi oplever, at man gerne vil bo i det, og vi tror, at det bliver danskernes foretrukne byggeri. Søndre Havn er et inspirerende område, og vi glæder os til at udvikle et projekt, som passer lige præcis til bydelen. Her er der lagt vægt på at bygge en by, som er rar at bo i, og hvor naturen, havet og rekreative områder spiller sammen med arkitekturen, siger udviklingsdirektør Jesper Jørgensen, KPC.

Hos den anden part – byudviklingsselskabet Køge Kyst – siger projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen:

– Det bliver spændende at arbejde sammen om projektet ud fra en fælles ambition om, at vi ikke bare vil lave mere af det samme. Vi vil se, om vi sammen kan komme op med noget mere unikt. I Køge Kyst gør vi os umage for at skabe en blandet by med liv hele dagen og hele ugen. Og jeg håber på, at vi med dette arbejde får input til nye måder at bo på og til hvordan, man kan understøtte erhverv og aktiviteter i kvarteret.

Projektet er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten.

10 nye boligprojekter og flere nye på vej
Næste skridt i processen er at lave et værdigrundlag og derefter et skitseprojekt med flere detaljer om selve projektet. Derefter skal skitseprojektet godkendes af Køge Kysts bestyrelse, og med projekterings- og myndighedsarbejde er der udsigt til anlægsstart næste år.

KPC’ byggefeltet ligger på Søndre Havn i et område med i alt 10 nye boligprojekter og flere nye på vej. Godt halvdelen af den tidligere erhvervshavn Søndre Havn er solgt eller reserveret, og området er ved at udvikle sig til en ny, sammenhængende bydel. I alt planlægges der over 1.500 boliger i bydelen med ny infrastruktur, grønne områder og nærhed til natur og strand.

Læs også Pensiondanmark lander aftale om boligbyggeri til over 1,5 milliard i Køge

Læs også Fællesbyg Køge Kyst med 45 boliger realiseres omsider: Vi ville undgå en developer (+)

Læs også Mindre bæredygtighed sikrer finansiering af boligbyggeri på Køge Kyst

Læs også Endnu et pensionsselskab rykker til Køge Kyst: Bygger 68 lejligheder

Læs også Flaskehalsproblem medvirkende til Casa Nord-salg af 5.780 kvm boligprojekt i Køge til Aberdeen (+)

Læs også Pensiondanmark bygger 90 seniorboliger i Køge Kyst





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder