Estate Media –

Nyheder – Danmark

Pensiondanmarks boligprojekt ’Køgebyggeriet’ med cirka 500 ejer- og lejeboliger på Søndre Havn på Køge Kyst. Foto: Dragør Luftfoto

Pensiondanmark lander aftale om boligbyggeri til over 1,5 milliard kr. i Køge

Pensionsselskabet og byudviklingsselskabet Køge Kyst har indgået aftale om nyt, bæredygtigt kvarter med omkring 500 boliger. Etapen er det hidtil største, samlede boligprojekt i byudviklingsområdet Køge Kyst.

Pensiondanmark og byudviklingsselskabet Køge Kyst har indgået købsaftale om den mest kystnære etape i Køge Kysts udviklingsområde. På Søndre Havn skal pensionsselskabet bygge cirka 500 ejer- og lejeboliger indrettet til forskellige måder at bo og leve på. Projektet består af fem boligkarréer og er navngivet ’Køgebyggeriet’.

Byggeriet omfatter cirka 45.000 etagekvadratmeter, hvoraf langt hovedparten – 43.000 kvm – er til boliger, men også med plads til mindre butikker, caféer og andet, der kan skabe liv og aktiviteter i kvarteret.

Projektet, til over 1,5 milliard kr., skal nu udvikles i et samarbejde mellem Pensiondanmark og Køge Kyst ’med en ambition om at skabe en bæredygtig by i den bredeste forstand – både miljø- og energimæssigt, social- og sundhedsmæssigt og økonomisk’.

Største samlet boligprojekt
– Området har den helt rigtige karakter til at skabe et byområde, som har alt det, der er vigtigt for et godt sted at bo. Vi er midt i byen og har samtidig både stranden, havnen og havet som nærmeste nabo. Jeg forventer mig meget af dette projekt, hvor den solide befolkningstilvækst i Køge giver efterspørgsel efter attraktive byrum med værdiskabende boliger og erhvervslejemål. Pensiondanmark vil udvikle bæredygtige boliger efter vores nye boligplatform, så vi får attraktive boliger med tilfredse beboere – og dermed også gode afkast til vores medlemmer, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark.

Etapen er det hidtil største, samlede boligprojekt i byudviklingsområdet Køge Kyst. Pensiondanmark og Køge Kyst vælger i fællesskab de arkitekter, der skal tegne de nye byggerier i projektet, hvor Enemærke & Petersen er valgt som entreprenør. Byggeriet bliver i 3-7 etager, enkelte steder op til 9 etager.

– Vi har et fælles værdigrundlag for udviklingen af Søndre Havn, og vi glæder os til at komme i arbejdstøjet med en stærk og engageret partner. Køge Kyst bygger på en vision om bæredygtighed, og med denne aftale tror jeg, vi får taget vores hidtil største skridt mod et fælles mål om en fremtidssikret og grøn byudvikling. Vi har fået en partner, som ikke blot vil bygge boliger, men også vil udvikle boligområdet, siger bestyrelsesformand Anker Boye, Køge Kyst.

Læs også Anker Boye ny formand for Køge Kyst – Steen Winther-Petersen trækker sig pga. sygdom

Forurening og tidsplan
Før Pensiondanmark kan bygge i området, er det nødvendigt at håndtere den forurening, som ligger i jorden på den gamle industrigrund ved vandet. Køge Kyst går i gang med jordarbejdet og den oprensning, der tager hånd om tidligere tiders forurening fra industrien på baggrund af grundige miljøundersøgelser.

Køge Kommune er i gang med planprocessen, og det forventes, at den nye bydel begynder at tage form i løbet af to til fire år.

Pensiondanmark arbejder i forvejen med både social og miljømæssig bæredygtighed i Køge Kyst med boligprojekt Skibet, som i 2018 fik tildelt Byudviklingsprisen. Her skal der blandt andet være bofællesskab med 50+ livsstilsboliger, og byggeriet forventes bæredygtighedscertificeret i kategorien DGNB Guld. Med den nye aftale om Køge Kysts Etape SH4 går pensionsselskabet nu massivt ind i udviklingen af en bæredygtig bydel i Køge.

– Med den nye aftale om nogle af de mest attraktive byggefelter ved Søndre Strand er vi rykket tættere på målet om at forbinde Køge by med vandet. Projektet kan både skabe livskvalitet og arkitektonisk kvalitet, og det skal vi bruge for at omdanne et tidligere industriområde til en levende bydel, siger adm. direktør Peter Cederfeld, Realdania By & Byg.

Pensiondanmark blev i transaktionen bistået af advokatfirmaet Accura.

 

Fakta: ’Køgebyggeriet’

Pensiondanmark
Pensiondanmarks nye byggeri i Køgebyggeriet omfatter fem boligkarréer i alt, ca. 45.000 kvm – heraf ca. 43.000 kvm boliger, fællesfaciliteter og 2.000 kvm publikumsorienteret erhverv som butikker og caféer. Det nye byggeri skal have bæredygtighedscertificeringen DGNB i kategorien Guld

Køge Kyst
Udviklingsområdet Køge Kyst er 24 hektar. Køge Kyst består af udviklingsområderne Søndre Havn, Stationsområdet og Collstropgrunden. Etapen SH4 på ca. 2 hektar er den 4. etape ud af i alt 6 etaper, som byudvikles på Søndre Havn. I alt omfatter Køge Kyst ca. 300.000 etagemeter boliger, detailhandel, erhverv og kultur. Projektet er ca. halvvejs og får ca. 4.000 nye beboere de næste 10 år

Læs også Mindre bæredygtighed sikrer finansiering af boligbyggeri på Køge Kyst

Læs også Endnu et pensionsselskab rykker til Køge Kyst: Bygger 68 lejligheder

Læs også Sjældent skibsvrag fundet i boligbyggeri i Køge

Læs også Flaskehalsproblem medvirkende til Casa Nord-salg af 5.780 kvm boligprojekt i Køge til Aberdeen (+)

Læs også Pensiondanmark bygger 90 seniorboliger i Køge Kyst

Kommentarer

Seneste nyt

Fusioner og konsolideringer skal være med til at vende nedgang i EDC Erhverv

Pluss, Erhvervsmæglere / lørdag 30. maj 2020

Ugen i Ejendom: Fremgang og store handler

Ugen i ejendom / lørdag 30. maj 2020

Kontorejendom i København K skifter ejer i handel til 181 millioner kr.

Pluss, Investering, København, Transaktioner / fredag 29. maj 2020

Markant fald i top- og bundlinjen i EDC Erhverv Poul Erik Bech

Pluss, Regnskab og resultater, Erhvervsmæglere / fredag 29. maj 2020

Danmarks største entreprenør forventer at øge omsætningen en spids

Regnskab og resultater, Entreprenører / fredag 29. maj 2020

Nordisk investor køber 160 boliger og erhverv i Tingbjerg af Innovater

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 29. maj 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland