Podcast. Karen Mosbech - Thomas Fokdal - Rasmus Juul-Nyholm.

Badge eller ej – podcastpanelet diskuterer Mipim, politik og privat kapital

Det blev en ophedet diskussion, da Estate Podcast denne gang havde besøg af tre engagerede debattører fra ejendomsbranchen. Adm. direktør Karen Mosbech, Freja Ejendomme, adm. direktør Rasmus Juul-Nyholm, Cobblestone Property Management og cand.scient. pol. og rådgiver i strategisk og anvendt fremtidsforskning Thomas Fokdal, Copenhagen Windows, mødte hinanden i et panel.

Panelet lagde ud med at diskutere om, og hvordan man skal deltage på Europas største ejendomsmesse Mipim.

– Det er som at køre gratis med toget, hvis man ikke gør det. Jeg undrer mig over at se repræsentanter fra store advokater gå rundt uden badge, og jeg synes lidt, man lukrerer på noget, som andre finansierer, sagde Karen Mosbech, og det var Rasmus Juul-Nyholm ikke helt enig i.

– Jeg synes ikke, at Mipims produkt helt er nok værd, sagde Rasmus Juul-Nyholm.

Ejendomsbranchen står overfor en helt ny virkelighed.

– Jura og teknik er slet ikke nok længere. Nu skal vi kunne navigere i følelser og politik og er branchen klædt på til det, var et andet tema for de tre indlægsholdere med udgangspunkt i kommuneplan 2019.

Men hvordan planlægger man egentlig en helt ny bydel, når den først står færdig om 8 år, og hvordan prioriterer man bæredygtighed og vækst, når man samtidig sælger grunde så dyrt som muligt?

– Når man holder et borgermøde, så kommer der alle mulige ønsker til fodboldbaner, lys og luft og meget andet. Men man taler ikke så meget om, hvem der skal finansiere det, siger Karen Mosbech, der ønsker, at man fremover kommer med nye måder at planlægge på.

Et af eksemplerne er, at man nu skal fastlægge, hvordan parkering skal være i den nye bydel Jernbanebyen.

– Vi skal beslutte, hvordan parkering skal foregå. Men om 8 år ved vi jo slet ikke om, der er biler, siger Karen Mosbech.

Panelet vil også have, at der ikke er fokus på danske eller internationale kapital men at der skal fokus nu på, hvad den kapital egentlig laver i markedet. Hør hvorfor og hør hele panelets inspirerende debat.

Hør også Estate Podcast #2 med Anne Skovbro, Rasmus Nørgaard og Ole Schrøder

Hør også Estate Podcast #1 med Bjarne Jensen, Tony Christrup og Mette Seifert





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder