Pensiondanmark skal opføre bæredygtig bydel ved Aarhus’ grønne kile

På Trælasten skal der opføres 70.000 bæredygtighedscertificerede kvm fordelt med 80 procent boliger og 20 procent retail og erhverv. Det er målet, at boliger, butikker, kontorer og byrum DGNB-bæredygtighedscertificeres i kategorien Guld samt at byområdet opnår stor egenart og høj livskvalitet.

Med valget af Gehl People er der lagt op til en tilbundsgående analyse af livets funktioner i bydelen. Gehl People startede som antropologisk virksomhed tilbage i 70’erne, men er nu vokset til en international virksomhed, der løser opgaver med byudvikling og arkitektur. De var også med til at forme udviklingsplanen for Aarhus Ø.

– I udviklingsfasen lægger vi vægt på grundigt forarbejde med bl.a. fokuseret borgerinddragelse gennem høringer, borgermøder og borgerinddragende aktiviteter baseret på en netværksstrategi, der giver værdi til udviklingen af området, så vores medlemmer kan få et fornuftigt afkast af investeringen. Håbet er naturligvis, at borgerinddragelsen bidrager til, at bydelen bliver robust i forhold til det, der efterspørges lokalt. At nogle af de inddragede bliver positive ambassadører eller kommende beboere er en positiv sideeffekt, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark.

Fakta:

Areal: 36.000 kvm grund, 70.000 etagemeter

Arkitekter: Gehl People og Briq Group

Totalentreprenør: Casa Group

Lokalplan: Sommeren 2020

Byggestart: Sommeren 2020

Læs også NCC skal opføre byggeri til lille milliard kr. på Aarhus Ø

Læs også Ny udviklingsplan skærer 30.000 kvm byggeri af Aarhus Ø

Læs også Sådan bliver fremtidens kontor hos DFDS (+)

Læs også Arbejdet med Lynetteholmen kan gå i gang med valg af rådgivere





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder