Estate Media –

Nyheder – Danmark

NCC skal opføre byggeri til lille milliard kr. på Aarhus Ø

Projektet indeholder 181 ejerlejligheder, 60 lejeboliger samt 6.000 kvm kontor.

Martin Burlund

tirsdag 4. juni 2019 9:32

Nicolinehus får en placering på Aarhus Ø mellem den gamle midtby og havneområdet med nærhed til hav, strand og skov. Nicolinehus bliver et byggeri bestående af to tætliggende, trekantede karréer med store, forskudte terrasser op til 17 etager og med kajkant til begge sider. I byggeriet er der fokus på gode udsyn, sollys og gennemlyste lejligheder og kontorer. Projektsummen for byggeriet er 977 millioner kr.

Derudover opføres en markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande vil sælge mad og drikke, en større Føtex butik og andre småbutikker i stueplan. Der vil ligeledes være restauranter samt et område med pool og sauna. I kælderen bliver der plads til et fitnesscenter og ca. 450 parkeringspladser i to etager.

– Vi er utrolig glade for at skulle opføre Nicolinehus. Byggeriet bliver en perle på Aarhus Ø med arkitektur af høj kvalitet. Som entreprenør sætter vi en ære i at være med til at præge udviklingen i Aarhus og stå for nogle af byens markante byggerier, siger direktør Mogens Nielsen, NCC Byggeri Vest.

I forvejen har NCC opført Isbjerget, Dokk1 og Havneholmen på Aarhus Ø. Hercules Fundering, der er en del af NCC, er allerede i gang med at skabe den totale byggegrube for Nicolinehus. Det omfatter bla. 8700 kvm spuns og 700 stk. borede jordankre. Opgaven afsluttes i august, hvorefter byggeriet kan gå i gang.

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karreér med sine karakteristiske og robuste røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger bliver der plads til en fælles gårdhave, nord for byggeriet opføres en offentlig aktivitetsplads og både terræn og terrasser beplantes.

– Dette byggeri er enestående for Aarhus Ø. Det udmærker sig både ved dets placering, arkitektur og den høje kvalitet både i materialer og ikke mindst i forhold til de mange forskellige funktioner og anvendelsesmuligheder, som vil skabe liv og aktivitet. Det forpligter at opføre et byggeri på denne unikke placering, og med resultatet af Nicolinehus og vores aftale med NCC indfrier vi dette. Vi er stolte af Nicolinehus og glæder os til at se det endelige resultat i 2022. Det vil bidrage til at gøre Aarhus smukkere og mere interessant, siger direktør Philip Foss, Bricks, der er bygherre på projektet.

Rådgivende ingeniør på projektet er Rambøll, mens Schønherr er landskabsarkitekt. Byggeriet går i gang efter sommer og det forventes at stå færdigt i 2022.

Læs også NCC vil have politisk opbakning til klimaregnskab i byggeriet

Læs også NCC skal bygge skole til 258 millioner kr.

Læs også Aarhus Kommune vil sælge øverste etage af DOKK1 for kvart milliard kr.

( Besøgt 588 gange, 2 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Se eller gense anden udgave af ’Fredagsbar med Estate’

Fredagsbar / fredag 22. januar 2021

Investortrio køber dansk selskab med ejendomme for knap 300 millioner kr.

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 22. januar 2021

Restriktioner rammer igen hårdt: – Det er en gyser

Corona, Retail / fredag 22. januar 2021

Fem stærke investorer kæmper om at være med til at udvikle Vollsmose

Byudvikling, Investering, Odense / torsdag 21. januar 2021

Bostad bag fynsk boligprojekt med 47 lejligheder

Pluss, Bolig, Byggeri, Investering / fredag 22. januar 2021

Ny projektudviklingschef i FB Gruppen

Projektudvikling, Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 21. januar 2021

Kommende konferencer

Tirsdag den 26. januar kl. 10:00

WEBINAR Joint venture og strategiske partnerskaber

– fælles udvikling af ejendomme og værdier

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunktEstate Podcast

Seneste nyheder