Nicolinehus. Illustration: Aart Architects

NCC skal opføre Nicolinehus til knap 1 milliard kr. på Aarhus Ø

Nicolinehus får en placering på Aarhus Ø mellem den gamle midtby og havneområdet med nærhed til hav, strand og skov. Nicolinehus bliver et byggeri bestående af to tætliggende, trekantede karréer med store, forskudte terrasser op til 17 etager og med kajkant til begge sider. I byggeriet er der fokus på gode udsyn, sollys og gennemlyste lejligheder og kontorer. Projektsummen for byggeriet er 977 millioner kr.

Derudover opføres en markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande vil sælge mad og drikke, en større Føtex butik og andre småbutikker i stueplan. Der vil ligeledes være restauranter samt et område med pool og sauna. I kælderen bliver der plads til et fitnesscenter og ca. 450 parkeringspladser i to etager.

– Vi er utrolig glade for at skulle opføre Nicolinehus. Byggeriet bliver en perle på Aarhus Ø med arkitektur af høj kvalitet. Som entreprenør sætter vi en ære i at være med til at præge udviklingen i Aarhus og stå for nogle af byens markante byggerier, siger direktør Mogens Nielsen, NCC Byggeri Vest.

I forvejen har NCC opført Isbjerget, Dokk1 og Havneholmen på Aarhus Ø. Hercules Fundering, der er en del af NCC, er allerede i gang med at skabe den totale byggegrube for Nicolinehus. Det omfatter bla. 8700 kvm spuns og 700 stk. borede jordankre. Opgaven afsluttes i august, hvorefter byggeriet kan gå i gang.

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karreér med sine karakteristiske og robuste røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger bliver der plads til en fælles gårdhave, nord for byggeriet opføres en offentlig aktivitetsplads og både terræn og terrasser beplantes.

– Dette byggeri er enestående for Aarhus Ø. Det udmærker sig både ved dets placering, arkitektur og den høje kvalitet både i materialer og ikke mindst i forhold til de mange forskellige funktioner og anvendelsesmuligheder, som vil skabe liv og aktivitet. Det forpligter at opføre et byggeri på denne unikke placering, og med resultatet af Nicolinehus og vores aftale med NCC indfrier vi dette. Vi er stolte af Nicolinehus og glæder os til at se det endelige resultat i 2022. Det vil bidrage til at gøre Aarhus smukkere og mere interessant, siger direktør Philip Foss, Bricks, der er bygherre på projektet.

Rådgivende ingeniør på projektet er Rambøll, mens Schønherr er landskabsarkitekt. Byggeriet går i gang efter sommer og det forventes at stå færdigt i 2022.

Læs også NCC vil have politisk opbakning til klimaregnskab i byggeriet

Læs også NCC skal bygge skole til 258 millioner kr.

Læs også Aarhus Kommune vil sælge øverste etage af DOKK1 for kvart milliard kr.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder