Illustration: Effekt

Effekt slår BIG og SLA i stor byfornyelseskonkurrence

22 rådgiverteams bød på opgaven med at omdanne søfronten i Silkeborg, og Team BIG, Team SLA og Team Effekt blev udvalgt til at deltage i den endelige konkurrence, men i sidste ende pegede juryen på Effekts bud. Søfronten har potentialet til at blive et af landets mest attraktive byområder, men indtil videre er der et tungt fokus på veje og parkeringspladser, hvilket Effekt vil gøre op med.

– Vinderplanen opfylder på overvisende vis vores ønske om at aktivere de uudnyttede og helt centrale arealer, som i dag primært bruges til biler og parkering, og planen binder byen, havnen og søerne sammen på en elegant måde. Vi er særligt begejstrede for den måde, Team Effekt har tænkt i forbindelser mellem de enkelte områder, og som på elegant vis placerer et grønt samlingspunkt med outdoor- og sportsaktiviteter ved Viborgbroen, siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

Langs bredden af Silkeborg Langsø skal der også være et nyt Museum Jorn som vartegn og et nyt kulturhus og amfiteater på Havnen. Der skal først findes finansiering af det nye byggeri, før en særskilt arkitektkonkurrence om museet kan gå i gang.

Læs også: NCC skal bygge skole til 158 millioner kr.

Læs også: Gefion om forsinket projekt til 800 millioner kr.: – Vi går i jorden indenfor fire uger

Læs også: AP Pension bygger 19 etagers højhus i Kolding

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder