Estate Media –

Nyheder – Danmark

NCC skal bygge skole til 158 millioner kr.

Det er det hidtil dyreste byggeri i Ikast-Brande Kommune, som NCC har vundet kontrakten på. Ligesom på andre nye skolebyggerier, vil andre funktioner blive bygget ind i skolen, så der kommer mere liv.

Martin Burlund

tirsdag 9. april 2019 13:34

Den nye skole i Brande bliver anderledes end de fleste, for udover at være et læringssted vil den blive hele byens hus og rumme faciliteter som bibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, dagpleje og tandpleje samt musik- og ungdomsskole. Byggeriet får en unik placering midt i byens grønne kile og ideen er at skabe et mangfoldigt og levende samlingspunkt for hele byen – på tværs af alder, køn og behov.

– Vi har stor erfaring i at bygge skoler i NCC, men denne skole er noget ud over det sædvanlige. Det er et meget ambitiøst og visionært projekt, som vi glæder os til at skulle i gang med, siger direktør Mogens Nielsen, NCC Building Vest.

Skolen kan rumme 650 elever fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling. De får klasselokaler og læringsrum, der tager individuelle hensyn f.eks. til kreativ leg, fordybelse eller børn med særlige behov. De mange forskelligartede rum vil få et samlet areal på 10.300 kvadratmeter.

Øvrige partnere på projektet er GPP Arkitekter med Smak Architects som underrådgiver om læringsmiljøer, Sloth Møller Rådgivende Ingeniører og byMunch by- og landskabsdesign. NCC er sammen med rådgiverteamet udpeget som vinder af projektet i konkurrence med fire andre bydere.

Projektet forholder sig FN’s 17 verdensmål om en bæredygtig udvikling og leverer på de fleste. Det gælder blandt andet sundhed og trivsel, bæredygtig energi og kvalitetsuddannelser. Byggeriet er beklædt med tegl i stueplan og træ på 1. og 2. etage, hvilket skal begrænse CO2-aftrykket. Det får også grønne tage og taghaver med mulighed for opsamling af regnvand. Sundt indeklima bliver skabt med lyse lokaler med luft og god akustik, mens energiforbruget bliver dækket af fjernvarme og solceller.

– Vores vision har været at udnytte muligheden for at placere skolen centralt i byens park til at gøre den til mere end en skole. Med integrerede kulturfunktioner og offentlige tilgængelige funktioner, og desuden mulig sameksistens med en idrætshal, Brandehallen, skaber vi noget helt unikt, siger borgmester Ib Lauritsen.

Der forventes indgåelse af kontrakt primo maj og selve byggeriet går i gang i januar 2020, hvorefter det vil blive afleveret i sommeren 2021.

Læs også: NCC afleverer renoveringsopgave et halvt år før tid

Læs også: Overskudsgrad på 16 procent: – Vi har ikke fået mere for varen (+)

Læs også: Ny bæredygtighedsklasse kan løse brancheproblem

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland