Fiskerhavnen i Københavns Sydhavn. Foto: Google Maps

Folketinget giver hjemmel til udvikling af naturgrunde i København

Efter måneders debat valgte et stort flertal i Folketinget af ophæve fredningen af tre naturgrunde i København. Der er tale om Lærkesletten på Amagerfælled, Selinevej ud til Kalveboderne og Stejlepladsen ved Sydhavnstippen.

På Stejlepladsen vil By & Havn udvikle 550 boliger.

Læs mere: 550 boliger ved Fiskerhavnen i Sydhavnen rykker nærmere

Ophævningen giver hjemmel til, at de tre arealer kan byudvikles af By & Havn. Arealerne er på nuværende tidspunkt omfattet af en række begrænsninger for arealanvendelsen, som medfører, at der ikke kan bygges på arealerne. De er bl.a. fredet i medfør af naturbeskyttelsesloven.

Vedtagelsen af forslaget skal samtidig sikre, at Ørestad Fælles Kvarter friholdes for bebyggelse. Herved sikres det, at et areal med højere naturværdi bevares til fordel for arealer med lavere naturværdi. Forslaget skaber endvidere mulighed for, at der efterfølgende kan rejses en fredningssag efter de almindelige bestemmelser for Bellahøjmarken.

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti stemte for forslaget. Johanne Schmidt-Nielsen kom også til at stemme for forslaget, selvom resten af Enhedslisten stemte imod sammen med Alternativet.

Læs også: Aftale om 2.550 boliger på Amager Fælled på plads

Læs også: Aarsleff skal bygge Danmarks højeste bygning til 1,2 milliarder kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder