Aarsleff-koncernen er som totalentreprenør ved at opføre det 142 m høje Lighthouse-projekt yderst på Aarhus Ø. Illustration: 3XN

Aarsleff skal opføre Danmarks højeste bygning til 1,2 milliard kr.

Per Aarsleff har indgået kontrakt med konsortiet Lighthouse United om opførelse af Lighthouse på Aarhus Ø, der med 142 meter bliver Danmarks højeste bygning.

Totalentreprisen omfatter opførelse af Tårnet på 43 etager, to sidebygninger – Promenadehuset og Kanalhuset – på hver 11 etager, samt etablering af tilhørende parkeringskælder i to planer.

– Vi har været glade for samarbejdet i planlægningsfasen med Rune Kilden, Stine Hindby, Domis Ejendomme, arkitektfirmaet 3XN, ingeniørfirmaet Rambøll og Schønherr Landskab. Den indledende projektering har været en god og åben proces, som gør selve byggefasen mere effektiv, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og komme i gang med opførelsen af dette spændende byggeri i Aarhus, siger adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen hos Aarsleff.

Projekteringen har involveret flere af Aarsleff-koncernens afdelinger og selskaber. Her har alle involverede parter i projektet været med til at bearbejde og bidrage til bygbarheden, hvor fx en model af højhuset er blevet testet i omfattende vindstudier. Der er desuden udført fuldskalatest af funderingen med etablering af to borede pæle med en diameter på 2 meter boret ned i næsten 70 meters dybde.

Byggeriet begynder i april 2019 og afleveres i flere etaper. De første lejligheder forventes afleveret primo 2022, mens de sidste forventes afleveret medio 2022. Kontrakten har en værdi på cirka 1,2 milliard kr. Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2018/19.

Læs også: Nyt 50.000 kvm lagerbyggeri i Taulov er en spekulativ trecifret millioninvestering

Læs også: Lighthouse-projekt tæt på godkendelse med lavere sidebygninger

Læs også: Enigt udvalg godkender 320 meter højt Bestseller-tårn (+)

Læs også: Danica Ejendomme planlægger 11.600 kvm kontorhus i Kolding

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder