TK Developments Strædet-projekt i Køge giver stadig massive problemer. Illustration: TK Development

TK Developments overskud falder til et underskud på 34,5 millioner kr.

TK Development har netop fremlagt regnskab for 1. halvår 2018, og her må den nordjyske projektudvikler konstatere, at et overskud i fjor for perioden på 7,1 millioner kr. er væk og er blevet til et underskud på 34,5 millioner kr. – efter skat.

Omvendt stiger nettoomsætningen kraftigt til 546 millioner kr. fra 185 millioner. Det svarer til en 3-dobling.

Halvårsregnskabet fra TK Development er ellers generelt uden store overraskelser, eftersom selskabet for 3 uger siden nedjusterede resultatforventningerne til regnskabsåret 2018/19 med 80 millioner kr. fra 80-90 millioner kr. før skat til 0-10 millioner kr. før skat.

Læs mere i TK Development nedjusterer årets resultatforventninger med 80 millioner kr.

De markant lavere forventninger skyldes udfordringer med Strædet-projektet i Køge, som senest er nedskrevet med 50 millioner kr., og forventes – når projektet er endeligt afsluttet – at have medført et samlet tab for koncernen på cirka 35 millioner kr.

Et accelereret, forventet salg af koncernens største grundstykke i Polen har medført en nedskrivning på 20 millioner kr.

Og endelig nedskrev den nordjyske projektudvikler for nylig med 10 millioner kr. på grund af ”øget risiko på diverse development-projekter”.

Egenkapital skrumper med 417 millioner kr.
Strædet-projektet i Køge har givet – og giver – TK Development store udfordringer. Oprindelig budgetteret avance på projektet var i niveauet 115 millioner kr., hvorfor afvigelsen udgør 150 millioner kr., eftersom koncernen nu forventer et samlet tab på projektet på cirka 35 millioner kr.

Strædet-projektet er i det store hele færdigopført, og retail- og parkeringsdelen, som er den væsentligste del af projektet, blev overdraget til Citycon i december 2017. En mindre del af retail-delen, omkring 3.000 kvm, blev overdraget til Citycon i juli i år.

TK Development A/S havde ved regnskabsperiodens afslutning 31. juli 2018 en egenkapital på 887 millioner kr. mod 1.304 millioner kr. på samme tidspunkt året før.

TK Developments nye adm. direktør, Søren Kempf Holm, der kommer fra et toppost i Topdanmark Ejendom, tiltræder jobbet 1. oktober.

Læs også TK Development starter året med underskud på 8,9 millioner kr. efter forsinkelse

Læs også TK Development: Naturligt med underskud som udviklingsvirksomhed (+)

Kilde og tabel: TK Developments halvårsrapport for 1. halvår 2018

Læs også TK Development dropper kombineret shoppingcenter og boliger i Storkøbenhavn – men nyt projekt er måske muligt (+)

Læs også Formand for TK Development: Ny topchef kan det vi har brug for

Læs også TK Development ansætter ny topchef fra Topdanmark Ejendom

Læs også Underskud på 379 millioner kr.: TK Development vil sælge sine butikscentre

Læs også TK Development afvikler Polen, nedjusterer massivt og Frede Clausen fratræder

Læs mange flere regnskabshistorier her

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder