Estate Media –

Nyheder – Danmark

Sillebroen Shopping i Frederikssund giver TK Development massive problemer. Foto: Google Maps

Underskud på 379 millioner kr.: TK Development vil sælge sine butikscentre

Den danske projektudvikler er klar til at sælge sine centre, som blandt andet omfatter Broen Shopping i Esbjerg, Sillebroen Shopping i Frederikssund og Ringsted Outlet, fra. Porteføljen har en værdi på 1,5 milliarder kr. Nyt årsregnskab viser - som ventet - underskud efter overskud året før. Dog forventer ledelsen igen overskud for indeværende regnskabsår.

Med et underskud på 379 millioner kr. efter skat blev 2017/2018 langt fra, som TK Development A/S havde forventet ved regnskabsårets start, men underskuddet skyldes en nedskrivning på 405 millioner kr. i december 2017.

For selvom nettoomsætningen steg med 96 pct. til 786 millioner kr., bliver fremgangen på toplinjen overskygget af bundlinjen, hvor underskuddet på 379 millioner kr. står over for et overskud på 7,1 millioner i 2016/2017. Underskuddet vækker opsigt, selvom det var forventet.

TK Development, som i december 2017 annoncerede ny strategi og brud med daværende adm. direktør Frede Clausen, vil frasælge sine butikscentre, som i et netop offentliggjort 2017/2018-regnskab er værdisat til 1.495 millioner kr.

Ny strategi i december 2017
TK Developments nedskrivning for tre måneder siden var fordelt med 225 millioner kr. i Polen, mens TK Developments største aktiv, Sillebroen Shopping i Frederikssund, blev nedskrevet med 120 millioner. Desuden røg der 60 millioner af værdien af andre forretningsområder.

Om det ændrede fokus forklarer den danske projektudvikler med hovedkontor i Aalborg:

– Koncernens fokus vil være på byudvikling, boliger, retail og erhverv, og ofte mixede projekter med disse elementer. Ledelsen forventer ikke fremover at gennemføre shoppingcenter-projekter, der kan påføre TK Development væsentlige risici.

– Baggrunden for den ændrede segmentering er en erkendelse af, at udvikling og ejerskab af shoppingcentre historisk har påført koncernen betydelige tab, og at udvikling af shoppingcentre ikke fremadrettet vurderes at være tilstrækkeligt attraktivt, fremgår det af årsrapporten.

TK Developments afviklingsaktiviteter omfatter alle koncernens aktiviteter uden for Danmark og Sverige tillige med færdigopførte ejendomme i drift i Danmark.

Bestyrelsen besluttede i december 2017, at TK Development skulle ændre strategisk fokus til fokus på danske og svenske development-aktiviteter, mens koncernens øvrige aktiviteter ”vil blive søgt afviklet inden for en periode på to år”.

Læs også TK Development afvikler Polen, nedjusterer massivt og Frede Clausen fratræder

Forventer overskud på 80-90 millioner
Med den nye strategi forventer ledelsen i TK Development et overskud på 80-90 millioner kr. før skat for regnskabsåret 2018/2019. Målsætningen for afkast af egenkapitalbindingen i development-segmentet er fortsat 15-20 pct. før skat.

– Resultatforventningen er baseret på ledelsens forventninger til en række konkrete projekter, herunder tidsmæssige forventninger hvor flere af disse projekter på nuværende tidspunkt er forhåndssolgt og under opførelse, oplyser ledelsen.

TK Development A/S havde pr. 31. januar 2018 en egenkapital på 923 millioner kr. mod 1.294 millioner kr. på samme tidspunkt året før.

Læs også: TK Development henter stærke profiler til bestyrelsen på ekstraordinær generalforsamling

Læs også: TK Development: Konkurs udsætter åbning af Køges nye handelsstrøg

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland