tirsdag 20. marts 2018 15:33
Nordhavns-tårn skal op på ekstraordinært møde i Teknik og Miljø
Mandag var der lagt op til, at politikerne i Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune skulle afgøre, hvorvidt de ville give grønt lys til at bygge det 280 meter høje højhusprojekt H.C. Andersen Adventure Tower tegnet af BIG.
Men det blev aldrig til en afstemning, fordi der er uenighed om hastigheden på igangsættelsen af projektet i Nordhavn.
I stedet har udvalget planer om et ekstraordinært møde i løbet af 14 dages tid, hvor politikerne igen ser nærmere på H.C. Andersen Adventure Tower, som kan blive et af Danmarks største private investeringsprojekter på op til 6,5 milliarder kr.
“Helt naturligt”
Hos H.C. Andersen Adventure Tower tager adm. direktør, Kurt Immanuel Pedersen, udskydelsen med sindsro.
– Når det drejer sig om et så stort projekt som HCAAT-projekt, så er det helt naturligt, at politikerne har en debat med supplerende spørgsmål, som skal afklares med både Økonomiforvaltningen, Teknik- og miljøudvalget samt By & Havn, siger han.
Kurt Immanuel Pedersen har ingen kommentarer til, hvad politikerne på mandagens møde konkret var uenige om, eller hvad de ønsker klarhed om, inden de kan tage stilling til projektet.
Det får dog ikke direktøren for H.C. Andersen Adventure Tower til at ryste på hånden.
– At der kan går omkring 14 dage før næste møde i Teknik- og miljøudvalget ændrer intet på vores projekt, hverken med hensyn til tidsplanen eller vores optimisme, siger Kurt Immanuel Pedersen.
– Når jeg snakker om “knald eller fald”, så er det i forhold til at få en tids- og procesplan, der leder frem til en lokalplan i 2020, så vi kan indgå en betinget købsaftale med By & Havn – og dermed tiltrække investorer til fortsat at investere i udviklingen af H.C. Andersen Adventure Tower.
Hvordan går det med at tiltrække investorer?
– Der er ligesom 2 faser. Den næste fase frem mod en lokalplan handler om at skaffe omkring 30 millioner kr., som skal bruges de næste 3 år på at færdiggøre projektet. 2. fase handler om langsigtede investorer, som skal investere op til 6,5 milliarder kr. Vi har fremlagt vores visioner over for både de kort og langsigtede investorer, og her er jeg meget fortrøstningsfuld.
– Det er klart, at især de langsigtede investorer kræver en politisk godkendt tids- og procesplan med en lokalplan, og arkitekttegnede skitser af projektet, før de vil overveje at investere, svarer Kurt Immanuel Pedersen.
Store planer
Omdrejningspunktet i det store H.C. Andersen Adventure Tower-projekt er en forlystelses- og oplevelsespark bygget op over temaet i H.C. Andersens eventyrlige fortællinger. Turistattraktionen skal både omfatte en udendørs forlystelses- og oplevelsespark samt indendørs forlystelser og temaudstillinger, så der kan skabes oplevelser for gæsterne året rundt på en 85.000 kvm stor grund.
H.C. Andersen-parken skal både underholde, oplyse og formidle, som det lyder.
I tilknytning til forlystelses- og oplevelsesparken i det ydre område af Nordhavn skal der efter planen etableres et vartegnsbyggeri på op til 280 meter med op til 75 etager, som bliver Nordens højeste bygning med hotel, observationstårn, konferencecenter, forretninger, kontorer og beboelse.
Der skal etableres både private og almene boliger inden for arealet, som vil blive omkranset af en offentlig, grøn park med gratis adgang for alle.
Kan du forstå, hvis der er folk, som synes, at hele H.C. Andersen Adventure Tower-projektet lyder urealistisk i Danmark?
– Nu er jeg gammel bankmand, og tal er altid noget med nogle nuller på. Det, som det her projekt i virkeligheden handler om, er, om det kan give et fornuftigt afkast i forhold til den investering og risiko, som investorerne foretager sig.
– Sammen med vores finansielle rådgiver Deloitte har vi lavet en kompleks finansiel model, som viser, at projektet vil give et fornuftigt afkast i forhold til casen – så ja, det kan lade sig gøre, siger direktør Kurt Immanuel Pedersen, H.C. Andersen Adventure Tower.
Bag H.C. Andersen-projektet står projektudviklerne Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen, som i forbindelse med det storstilede projekt samarbejder med BIG, SLA, Deloitte, KAB, Rambøll, Züblin, Forrec og ECA.
Kurt Immanuel Pedersen håber stadig, at Teknik- og miljøudvalget giver grønt lys til projektet, så første spadestik kan tages i 2023. Og at hele byggeriet, som også omfatter byparken, kan være klar til åbning i 2027.
Læs også Politikere udskyder beslutning om H.C. Andersen-tårn
Læs også Nu afgøres skæbnen for det 280 meter høje H.C. Andersen-tårn