Logistikejendommen. Foto: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Britisk investor køber første ejendom i Jylland off-market

Den britiske logistikejendomsinvestor og -udvikler Verdion med hovedsæde i London rykker nu ind på det jyske logistikmarked. Det sker med virksomhedens første opkøb vest for Storebælt som led i en stigende efterspørgsel på logistikejendomme til den voksende e-handel.

Nyopkøbet på godt 16.000 kvm ligger på Niels Bohrs Vej 37 nordøst for Skanderborg. Bag salget står Hanssen Logistik ejet af Hanssen Ejendomme, der er en del af den familieejede Hanssen-koncern med hovedkontor i Daugård øst for Vejle.

Transaktionen beløber sig til 96 millioner kr., oplyser parterne i forbindelse med off-market-handlen.

Læs også Familieejet investor tjener små 300 millioner kr. på ejendomme

Ejendommen omfatter et cross-dock-lager og kontorer på 10.000 kvm, der er udlejet til DHL, BFT Logistik & Ejendomme og SD Filtration samt et nyt over 6.000 kvm stort lager udlejet til Dan-Form.

Artiklen fortsætter under billedet

Logistikejendommen. Foto: Verdion

Verdions nordiske investeringschef, Peter Michael Tetzlaff, siger:

– Det aarhusianske logistikmarked bliver stadig mere attraktivt i takt med, at stigningen i e-handel fortsætter, og udbuddet af logistikejendomme i Danmark i det hele taget snævres ind.

Der er – fremhæver Peter Michael Tetzlaff – et stort potentiale i ejendommen, da den har en strategisk god placering tæt på motorvej E45, en beliggenhed tæt på Aarhus og dermed også gode trafikale forbindelser til Aarhus Havn.

– Vi er glade for nu at være til stede i Jylland, og det er i øvrigt vores plan at fokusere yderligere på jyske muligheder i den kommende tid, siger Peter Michael Tetzlaff i en meddelelse.

Fonds tredje opkøb i Norden
Opkøbet af logistikejendommen ved Skanderborg er det tredje opkøb i Norden for Verdion European Logistics Fund 1 (Velf 1).

Ved siden af de tre ejendomme, Verdion nu har i sin portefølje, har Verdion to store udviklingsprojekter. Det ene er E20 Park Copenhagen, der ligger langs E20 motorvejen ved Solrød, hvor Verdion sammen med Aviva Investors opfører op mod 150.000 kvm logistiklager, distributionscenter og kontorer, mens det andet er Verdion Ipark Copenhagen ved Allerød, hvor der bygges 26.000 kvm lager med tilhørende kontorer.

Lund Advice, KHR og Accura har rådgivet Verdion i købet, mens DLA Piper har bistået sælger, Hanssen-koncernen.

Danske mursten for knap 2,5 milliarder kr.
I Danmark har Verdion aktuelt investeret knap 2,5 milliarder kr. i logistikejendomme. Det drejer sig om logistik i Allerød, Greve, Solrød og nu altså i Skanderborg.

Læs også Verdion køber danske ejendomme for over 200 millioner kr.

I marts 2021 åbnede Verdion kontor i Danmark – i København – med Peter Michael Tetzlaff i spidsen. Han har flere gange varslet flere investeringer på vej.

Læs mere i Verdion åbner kontor i Danmark med tidligere CBRE-profil i spidsen

Læs alle nyheder om logistikejendomme her

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder