Udsnit af de nye familie- og studieboliger i den kommende bydel ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Illustration: Juul Frost Arkitekter

Pensiondanmark løfter sløret for milliardprojekt i Valby

Pensiondanmark køber grunden, hvor Hotel- og Restaurantskolen ligger i Valby. Det sker i forbindelse med en omfattende transformation af området, hvor pensionsselskabet blandt andet vil bygge en ny Hotel- og Restaurantskolen og forventet 435 boliger.

Det oplyser parterne.

Den nye skolebygning kommer til at rumme faciliteter til egenproduktion af råvarer som for eksempel skinkehotel, mejeri, osteri, chokoladeværksted, bageri, fermenteringsrum, bryggeri, taghaver og orangerier, ligesom der vil være restauranter, barer, caféer og receptioner, hvor eleverne kan træne deres færdigheder. På campusområdet med den nye skolebygning på 14.753 kvm vil Pensiondanmark bygge forventet 435 boliger fordelt på 21.371 kvm. Det drejer sig om 313 studie-/ungdomsboliger, 76 almene boliger og 46 familieboliger.

38.500 kvm nye bygninger
Målet er at få projektet med i alt 38.552 kvm nye bygninger bæredygtighedscertificeret med minimum DGNB Guld.

Pensiondanmark har blandt sine medlemmer en stor gruppe medarbejdere fra hotel, restaurant og turismeerhvervet, og det giver ifølge selskabet en ekstra dimension på projektet med et nyt kvarter ud til Vigerslev Allé.

– Vi vil give de kommende generationer et fantastisk sted både at bo og uddanne sig inden for nogle stolte håndværksfag, som har været under rivende udvikling herhjemme i de sidste 15-20 år. Med vores standarder for bæredygtigt byggeri er vi garant for, at der vil blive anvendt lokale kvalitetsmaterialer med lavt klimaaftryk, så vi får skabt et område, der både giver en attraktiv forrentning af vores medlemmers pensionsopsparinger og løfter rammerne om uddannelsen af fremtidens håndværkere op i den verdenselite, hvor man finder stadig flere danske restauranter i disse år, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Den kommende skolebygning i træ og skolens have. Illustration: Juul Frost Arkitekter

I det kommende års tid vil Hotel- og Restaurantskolen og Pensiondanmark sammen med Juul Frost Arkitekter, der står bag udviklingen af projektet, i fællesskab udvikle planerne for det nye kvarter. Projektet skal indgå i en ny lokalplan for grunden, ligesom Københavns Kommune og Børne- og Undervisningsministeriet skal godkende planerne, før de kan føres ud i livet.

Afhængigt af processen ventes byggeriet at stå færdigt i løbet af fire-fem år og vil samlet set udgøre en investering på 1 milliard kr., oplyser Pensiondanmark.

 

Fakta: Nyt byområde i Valby

Sted: Område ud til Vigerslev Allé i Valby

Investor: Pensiondanmark

– Grundareal: 18.086 kvm

– Samlet areal for nye bygninger: 38.552 kvm

Ny skolebygning:

– Areal: 14.753 kvm + kælder

– Kapacitet: 1.050 årselever

Boliger:

– Areal: 21.371 kvm

– Forventet antal: 435

– Heraf studie-/ungdomsboliger: 313

– Heraf almene boliger: 76

– Heraf familieboliger: 46

Mindre erhverv:

– Areal: 2.428 kvm

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder