Coop Byen i Albertslund. Illustration: Henning Larsen Architects, Arkitema, Mangor & Nagel og ONV

Coop og Pensiondanmark går sammen om Coop Byens første del

Coop og Pensiondanmark har indgået aftale om at bygge første fase af Coop Byen sammen. Coop Byen ved Coops hovedkvarter i Albertslund vest for København skal opføres i flere faser i løbet af de næste 10 år med afsæt i en masterplan udarbejdet af Henning Larsen Architects.

For at realisere planen har Coop Danmark og Pensiondanmark indgået et joint venture-selskab med en 50/50-fordeling, der skal stå for byggeriet af Coop Byens første fase med et boligareal på 32.000 kvm og en markedsværdi på cirka 1 milliard kr.

Coop Byen. Illustration: Henning Larsen Architects, Arkitema, Mangor & Nagel og ONV

Første fase består af 378 lejligheder og rækkehuse, et fælleshus, et parkeringshus, en daginstitution, et grønt areal og et åbent cykelværksted for byens beboere.

1.800 boliger i alt
Hele Coop Byen vil, når den er færdigbygget, have forøget boligmassen i Albertslund Kommune med 1.800 boliger, svarende til cirka 15 procent. Projektet vil færdigbygget repræsentere en markedsværdi på cirka 6 milliarder kr., oplyser Coop.

– Vi er meget glade for at indgå i et partnerskab med Pensiondanmark, da de – ligesom os – har ansvarlighed, bæredygtighed og medlemsdemokrati som en del af deres DNA. Pensiondanmark er desuden i en førende position som investor i bæredygtigt byggeri, og i fællesskab vil vi opnå vores vision om at bygge en fremtidssikret bydel, hvor fællesskab, bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed er i centrum, siger Coops bestyrelsesformand, Lasse Bolander.

Første spadestik og indflytning
I Pensiondanmark glæder adm. direktør, Torben Möger Pedersen, sig over at bringe selskabets ekspertise inden for bæredygtigt byggeri i spil sammen med Coop.

– Samarbejdet med Coop giver os en rigtig god mulighed for at bidrage til et grønt byområde i stor skala. Vi vil med vores engagement være garant for gennemtænkte kvalitetsløsninger, der skaber værdi for beboere, klima og nærmiljø og samtidig gerne må være en inspiration for andre. Det gør man bedst ved at skabe unikke, fællesskabsorienterede byrum, der forener sociale gevinster med solide afkast til vores medlemmer, siger Torben Möger Pedersen.

Boligerne i Coop Byens første fase samles i tre klynger omkring et grønt areal og et fælleshus, som de kommende beboere skal drive i fællesskab.

Coop Byen bliver opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld, og boligerne skal Svanemærkes.

Første spadestik forventer Coop og Pensiondanmark bliver taget i sommeren 2022, inden de første beboere forventes at flytte ind medio 2024.

Coops plan om Coop Byen blev første gang offentliggjort i juli 2020.

Læs mere i Coop vil bygge ny bydel med 1.700 boliger: – En af vores største satsninger

(Se faktaboks under oversigtskortet)

Coop Byen ved Coops hovedkvarter i Albertslund. Roskildevej afgrænser projektet mod nord, mens S-togbanen ligger syd for området. Illustration: Henning Larsen Architects

 

Fakta: Coop Byens fase 1

– Boligareal: 32.000 kvm

– Markedsværdi: Cirka 1 milliard kr.

– Ejere: Coop Danmark og Pensiondanmark (50/50)

– Antal boliger: 378 lejligheder og rækkehuse

– Øvrigt byggeri: Daginstitution, fælleshus, p-hus og fælles udearealer.

– Arkitekter: Henning Larsen Architects, Arkitema Architects, Mangor & Nagel og ONV

Boligstørrelse: 60-130 kvm fordelt på 2-5 værelseslejligheder og rækkehuse samt et mindre antal ungdomsboliger på 30-40 kvm

Husleje: Lejepriser vil afspejle markedsvilkår for områdets øvrige nyopførte boliger

Tidshorisont: Første spadestik i sommeren 2022. Forventet indflytning af første beboere er medio 2024

Bæredygtighed: Certificeringen DGNB Guld

Kilde: Coop og Pensiondanmark

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder