Coops hovedkvarter i Albertslund. Foto: Google Maps

Coop vil bygge ny bydel med 1.700 boliger: – En af vores største satsninger

(Artiklen er udvidet kl. 09.31 med blandt andet Coop-ejendomschef Flemming Møller Hansen)

Coop vil investere over 2 milliarder kr. i et byudviklingsprojekt, der skal omdanne et 250.000 kvm stort område ved hovedkvarteret i Albertslund vest for København til en ny, bæredygtig bydel med navnet Coop Byen.

Dagligvarekoncernen vil bygge 1.600 lejligheder og 90 rækkehuse på mellem 80 130 kvm i et område med vandløb og ladestationer til elbiler. Projektet omfatter også en ombygning af koncernens hovedkontor.

– Det her er en af de største satsninger nogensinde i Coops historie. Vi ser det som en langsigtet investering, der kan sikre slægtsgården, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander, Coop, til Børsen.

Coop søger finansielle partnere til ejendomsprojektet, der efter planen skal stå klart inden for 10 år og have plads til 4.500 beboere.

I en pressemeddelelse uddyber Coop projektet i det 250.000 kvm store område – cirka 35 fodboldbaner – hvoraf den mest synlige bygning er det gamle kaffetårn med Cirkelpigen, der kan ses, når man kører i tog mellem Albertslund og København. Udover Coops kontorbygninger består området af lager, nedlagte jernbaneskinner og parkeringspladser.

– Coop Byen skal bygges op om de samme værdier, som Coop står for – herunder: Fællesskab, bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed. Der skal være plads til alle. Lige fra den unge, nystartede familie til det ældre ægtepar, der flytter fra villaen, siger Lasse Bolander.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Coop Byen ved Coops hovedkvarter i Albertslund. Roskildevej afgrænser projektet mod nord, mens S-togbanen ligger syd for området. Illustration: Henning Larsen Architects

Tidsplan
Det er Henning Larsen Architects, der står for tegningerne af den nye bydel.

– Boligerne i Coop Byen samles i klynger omkring et grønt areal og et fælleshus, som beboerne skal drive i fællesskab, for eksempel med fælleskøkken, drivhus, værksted, festlokale, m.v. På begge sider af Vallensbæk Torvevej skal Coops hovedkvarter suppleres med showrooms for Coops varer – Mustang cykler, FDB Møbler m.v. – samt en Superbrugsen på hjørnet ved Roskildevej, fortæller ejendomschef i Coop Flemming Møller Hansen, der står i spidsen for det enorme byggeprojekt.

– Det samlede byggeri forventes gennemført inden for 10 år og kommer til at koste over 2 milliarder kr. Første fase er opførelsen af 380 lejligheder og rækkehuse umiddelbart vest for kontorbygningen på Roskildevej 65. Vi håber på at kunne tage første spadestik ultimo 2021, siger Flemming Møller Hansen.

Byggeplanerne er fortsat under udarbejdelse i samarbejde med Albertslund Kommune. Coop forventer dem fremlagt for kommunalbestyrelsen den 15. februar 2021.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder