Henrik Groos ved sin afskedsreception fra Accura i 2021. Foto: Estate Media/Kamilla Sevel.

Transaktionskongen er abdiceret

En af Danmarks stærkeste advokatprofiler inden for fast ejendom, Henrik Groos, meldte i januar ud, at han stille og roligt ville ’stoppe på toppen’, som han kaldte det. 55 år gammel har han arbejdet nonstop som advokat i 30 år og som partner i 21 år.

Afskeden med Accura er allerede sket, men på grund af Corona-situationen blev receptionen først holdt torsdag den 27. august, hvor mere end 300 relationer havde valgt at lægge vejen forbi ’transaktionskongens’ afskedsreception.

Accura har fra starten været et anderledes advokatkontor med et udtalt fokus på transaktioner. En del af den rådgivning lå naturligt på ejendomsområdet, og Henrik Groos har været frontfiguren. Det kunne man godt se til receptionen, hvor der var et stort fremmøde af profiler fra institutionelle investorer, ejendomsselskaber og kapitalfonde foruden naturligvis de mange kolleger fra Accura, som Henrik Groos har overladt sin forretning til. Hvis man kan tale om et transaktionssegment i ejendomsbranchen, så var det samlet torsdag eftermiddag.

21 år lang rejse med Accura
– Jeg har igennem de seneste 21 år været på en fantastisk rejse med Accura, hvor vi er gået fra et lille team på en håndfuld medarbejdere til i dag at være en topprofessionelt drevet advokatvirksomhed, hvor vi nu nærmer os de 300 medarbejdere. De første år købte jeg selv kaffekopper, hvis der skulle serveres kaffe og startede i det hele taget helt fra bunden. Jeg har haft alle de spændende opgaver og sammen med de øvrige partnere og medarbejderne bygget selskabet op helt fra bunden, og nu vil jeg gerne prøve noget andet, sagde Henrik Groos til Estate Media i januar.

Torsdag var han ved fantastisk mod.

– Det er ikke så vemodigt, for det er jo noget tid siden, jeg reelt stoppede. Men det er fantastisk at se så mange, og jeg er meget glad for det store fremmøde. Jeg kommer ikke til at kede mig, for jeg har allerede gang i mange nye ting, sagde Henrik Groos, der allerede i januar sagde, at hans farvel til Accura ikke kommer til at betyde, at han starter i et andet advokatfirma.

Accura er og bliver hans hjertebarn: 

– Hvis jeg skal være advokat, skal jeg være her. Det er det her, jeg har været med til at bygge op, og det er der, jeg hører til. Men hvis jeg skal nå at prøve et andet liv, mens jeg stadig har muligheden, så er det nu. Det eneste, jeg helt sikkert ikke kommer til at savne, er altid at hænge i en klokkestreng og tælle timer.

Henrik Groos er en af de oprindelige partnere i Accura, der blev stiftet i 1999.

Læs mere i Henrik Groos forlader Accura

Læs alle ejendomsrelaterede advokatnyheder her

Læs alle navnenyheder her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder