Henrik Groos. Foto: Accura

Henrik Groos forlader Accura

En af Danmarks stærkeste advokatprofiler inden for fast ejendom, Henrik Groos, stopper ’på toppen’, som han selv siger. Han er 55 år og har arbejdet nonstop som advokat i 30 år og som partner i 21 år.

Henrik Groos er også en ud af de fem mandlige ejendomsadvokater, der udgør “Hall of Fame” i den internationale advokatoversigt Legal 500.

Accura ville allerede fra starten være et anderledes advokatkontor med et udtalt fokus på transaktioner. En del af den rådgivning lå naturligt på ejendomsområdet, og Henrik Groos har været frontfiguren – efter nogle år suppleret Jon Dyhre.

Sidste år blev Accura dog styrket markant i forbindelse med tilgangen af 4 partnere og cirka 30 nye medarbejdere, som kom til fra Plesner. Det viser sig nu, at de tiltrædende partnere allerede dengang vidste, at en af bevæggrundene var, at Henrik Groos ville stoppe inden for en kort årrække. Der er altså reelt tale om et generationsskifte.

– Jeg har igennem de seneste 21 år været på en fantastisk rejse med Accura, hvor vi er gået fra et lille team på en håndfuld medarbejdere til i dag at være en topprofessionelt drevet advokatvirksomhed, hvor vi nu nærmer os de 300 medarbejdere. De første år købte jeg selv kaffekopper, hvis der skulle serveres kaffe og startede i det hele taget helt fra bunden. Jeg har haft alle de spændende opgaver og sammen med de øvrige partnere og medarbejderne bygget selskabet op helt fra bunden, og nu vil jeg gerne prøve noget andet, siger Henrik Groos. 

Tiden er inde til at prøve noget nyt
Partnerne på toppen af de store advokatkontorer er ofte til rådighed 24/7. Til gengæld er det ikke ualmindeligt, at de set ud fra et økonomisk synspunkt i princippet kan gå på pension som 55-årige og fortsat leve godt. Men det er ikke Henrik Groos’ plan, selvom han forventer, at der bliver mere tid til familien og til fritidsinteresser som cykling, hvor Henrik Groos forventer at fortsætte på Accuras cykelhold.

– Efter mere end 30 år bag advokatskrivebordet og efter at have haft en central rolle i opbygningen af Accura føler jeg, at mine advokatmæssige ambitioner er blevet opfyldt, og at tiden er inde til at prøve noget nyt. Jeg har et stort, aktivt netværk i ind- og udland, og jeg vil fokusere på bestyrelsesarbejde og udvalgte projekter, hvor jeg kan tilføre værdi. Arbejdsmæssigt har jeg tænkt mig at trappe ned til, hvad der svarer til en normal hverdag for de fleste mennesker i Danmark, siger Henrik Groos. 

Vil savne det daglige arbejde
Han trækker sig tilbage med ro i sindet.

– Jeg har valgt tidspunktet, fordi det har været vigtigt for mig, at Accuras nye samlede ejendomsteam er kommet på plads, så det jeg har været med til at opbygge, ikke blot videreføres, men udbygges og forbedres. Ud over at lede vores ejendomsteam har jeg undervejs været dybt involveret i selve driften af virksomheden, og jeg er virkelig stolt over, hvad vi sammen har skabt. Jeg er også sikker på, at jeg kommer til at savne det daglige arbejde med kunder og medarbejdere, siger Henrik Groos. 

Da Estate Media møder Henrik Groos er det sammen med Jakob Schou Midtgaard, der i forbindelse med den sidste udtalelse skynder sig at afbryde:

– Og de andre partnere. Du vil også savne de andre partnere, siger han grinende til Henrik Groos.

De to er enige om, at de har fået et virkelig godt samarbejde. Og de er begge enige om, at – på trods af Corona – er de lykkedes med at skabe en god integration mellem de nye teams.

– Vi kendte godt Henriks beslutning om at forlade advokatbranchen, da vi besluttede at flytte til Accura sidste år. Vi ville allerhelst have fortsat rejsen sammen med Henrik, men vores fælles ambition blev at skabe den bedste platform og det bedste team i byen, mens Henrik stadig var en del af teamet. Jeg vil gerne takke Henrik, afdelingens øvrige partnere samt Accura som sådan for den modtagelse, vi fik. Der har fra start været et oprigtigt ønske om at skabe den rette integration, og samarbejdet har på alle fronter været forbilledligt, siger Jakob Schou Midtgaard.

Energi og innovation
Der var mange formodninger om, hvorfor Jakob Schou Midtgaard og resten af Plesner-teamet sidste år sprang til Accura. Men de færreste havde forventet, at det var fordi Henrik Groos, der har tegnet Accura udadtil, ville stoppe som 55-årig.

Jakob Schou Midtgaard er meget glad for den nye agilitet i et advokathus med transaktioner som omdrejningspunkt.

– Jeg tror, man skal være i et advokathus for at mærke kulturen. Jeg kan kun sige, at Accuras forretningsmodel har til fulde levet op til vores forventninger. Det er en virksomhed præget af energi, innovation og dygtige mennesker. Integrationen af de 2 teams er gået fantastisk godt, og den forretningsmæssige succes er markant. Vi ser derfor meget lyst på fremtiden, selvom vi kommer til at savne Henrik. Vi har i mange år kendt Henrik som førende inden for området, og det har været en fornøjelse også at være kollega med ham. Jeg ser frem til at fastholde de nære bånd til ham, siger Jakob Schou Midtgaard.

Læs også Accura finder seks nye partnere og en associeret partner i Plesner

Læs mere i Plesner-direktør mister syv til Accura: Ærgerligt at sige farvel til gode kolleger

Vil ikke være advokat andre steder
Der er i dag 65 medarbejdere i Accuras ejendomsteam. Og der er andre end Jakob Schou Midtgaard, der kommer til at savne Henrik Groos. Også bestyrelsesformand Thomas Weincke for eksempel:

– Det er et af vores fyrtårne, vi nu siger farvel til. Henrik har igennem årene ydet en helt ekstraordinær indsats for firmaet og har sammen med partnere og medarbejdere opbygget vores ejendomsteam fra ingenting til at være absolut førende i Danmark. Det er vi ham meget taknemmelige for. Henrik har samtidig udvist stor grad af loyalitet over for firmaet ved at meddele os sine ønsker om udtræden i så god tid, at vi har haft mulighed for at omorganisere og udbygge vores ejendomsteam, inden han forlader os. Vi tog et kvantespring sidste år, og vores ejendomsteam står derfor stærkere end nogensinde. Vi ønsker Henrik al mulig held og lykke fremover og håber, vores veje krydses i fremtiden.

Henrik Groos springer ikke til et andet advokatfirma.

– Hvis jeg skal være advokat, skal jeg være her. Det er det her, jeg har været med til at bygge op, og det er der, jeg hører til. Men hvis jeg skal nå at prøve et andet liv, mens jeg stadig har muligheden, så er det nu. Det eneste, jeg helt sikkert ikke kommer til at savne er altid at hænge i en klokkestreng og tælle timer, siger Henrik Groos.

Læs også Køb af Accura-domicil topper suverænt ny transaktionsliste

Læs også Pensionsduo køber nyt Accura-domicil for større trecifret millionbeløb

Læs også Accura bygger 10.000 kvm domicil i Nordhavnen

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder