Adm. direktør og partner Erik Andresen, Nordicals-kæden. Foto: Nordicals

Nordicals holdt toplinjen i 2020 – vil vokse 15 procent i år

Danmarks største erhvervsmæglerkæde målt på antal forretninger – 23 af slagsen – formåede i 2020 at holde omsætningen på niveau med 2019.

Det oplyser Nordicals-kæden.

Toplinjen endte på over 200 millioner kr. Årsresultatet var dermed også på 2019-niveau, hvilket adm. direktør og partner Erik Andresen betegner som ’et tilfredsstillende resultat’, når han ’tager markedet og de øvrige mægleres resultater i betragtning’.

– Vi kom ud af 2020 med et flot resultat. Vi kan konstatere, at vi ikke har haft et fald i omsætningen, som flere af vores kolleger i branchen har oplevet, og det er vi naturligvis meget tilfredse med, siger Erik Andresen.

I flere af de danske vækstområder uden for hovedstaden har Nordicals oplevet vækst.

– Vi har oplevet stor vækst på Sjælland. Det gælder både Nordsjælland, Roskilde og Næstved. Det samme gælder Trekantområdet, der igennem flere år har haft stor fremgang. Det er områder, som vi har en forventning til vil fortsætte med at vækste pænt det kommende år, oplyser Erik Andresen.

Nordicals A/S består af franchiseforretninger, hvorfor Nordicals-kæden ikke udgiver ét samlet årsregnskab, hvor den samlede top- og bundlinje let kan ses og sammenlignes med andre erhvervsmæglere.

Travl start på 2021
Hos Nordicals sluttede 2020 med et par stærke måneder, og den tendens er fortsat i de første måneder af 2021.

– Vi er kommet rigtigt stærkt fra start i 2021 og leverer i 1. kvartal en vækst på over 30 procent i forhold til samme periode sidste år. Vi oplever særligt fremgang på større transaktioner, og vi har en klar forventning om, at vores Capital Markets vækster pænt i år.

Nordicals oplever stigende efterspørgsel på rådgivning. Derfor har den landsdækkende erhvervsmægler fokus på at optimere og videreudvikle det interne data- og analysearbejde.

Går efter vækst på 15 procent
Nordicals bevæger sig mod 200 ansatte med sine i dag 183 medarbejdere. Siden årsskiftet har erhvervsmægleren ansat mere end 15 nye medarbejdere. Det sker efter et år med uændret medarbejderantal.

– På trods af nedlukningen i 2020 bevarede vi et stabilt antal medarbejdere. Derfor var vi gearet til at håndtere et efterår, hvor vi oplevede en ekstraordinært travl periode. Med en række nyansættelser i 2021 har vi skabt grobund for at realisere vores fremtidige vækstmål. I indeværende år er målet at vækste 15 procent. Væksten skal komme fra en blanding af organisk vækst og opkøb, siger Erik Andresen.

Udmeldingen falder efter Nordicals i slutningen af 2020 overtog mæglerområdet i projektkoncernen Difko.

Læs mere i Nordicals køber Difkos mæglerdel: – Passer som fod i hose

Nordicals beskæftiger 183 ansatte i Danmark og samarbejder internationalt med Savills.

I 2017 købte den aarhusianske trio Erik Andresen, Claus Hommelhoff og Lars-Erik Larsen den daværende Nybolig Erhverv-kæde med franchise til 24 forretninger landet over. I 2019 skiftede Nybolig Erhverv navn til Nordicals.

Læs mere i Nybolig Erhvervs nye navn og vækststrategi omsider på plads

Læs også Claus Hommelhoff, Lars-Erik Larsen og Erik Andresen køber Nybolig Erhverv

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder