Amager Fælled med markering af den kommende bydel. Foto: By & Havn

Disse fire boligselskaber skal bygge 500 boliger på Amager Fælled

Boligselskaberne Fsb, Bo-Vita, KAB og DFB/Domea.dk er udpeget til at stå i spidsen for Vejlands Kvarters godt 500 almene boliger i København.

Det oplyser By & Havn og Pensiondanmark, som står bag den nye, bæredygtige bydel på Amager Fælled.

I udvælgelsen af selskaberne til Amagers kommende bydel er der lagt vægt på ’evnen til at kunne løfte kvarterets høje ambitioner om bæredygtighed, fællesskab, natur og træbyggeri’.

I alt skal de fire almene boligselskaber bygge 500 boliger, svarende til en fjerdedel af bydelens samlede boligkvm, som skal indeholde cirka 2.000 boliger.

Aktører og projekter
Bo-Vita skal bygge områdets plejeboliger, mens KAB skal løfte visionen om Vejlands Kvarters almene storbylandsby. Den såkaldte ’storbylandsby’ skal være et miks af almindelige familieboliger og mindre sociale boliger, hvor psykisk sårbare mennesker, der for eksempel tidligere har levet på gaden, kan få et trygt hjem. Vejlands Kvarters øvrige almene familieboliger, der fordeler sig rundt i området, skal Fsb og DFB/Domea.dk bygge.

– Vejlands Kvarter bliver et helt særligt kvarter, hvor fællesskab og natur er omdrejningspunktet for udviklingen af området. Vi har oplevet en stor interesse for at bygge almene boliger på Vejlands Kvarter, og de fire valgte kandidater har vist stor idérigdom og alsidighed – og så er de ligesom os klar til at gå forrest, når det gælder bæredygtighed og noget så unikt som at blive en del af Københavns første bydel med træ som det gennemgående byggemateriale, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Efter planen bliver boligerne opført over de næste 6-10 år. Masterplanen for Vejlands Kvarter er tegnet af Henning Larsen Architects.

Masterplanen for Vejlands Kvarter er tegnet af Henning Larsen Architects. Nederst på illustrationen ses Vejlands Allé. Illustration: Henning Larsen Architects

 

Fakta: Vejlands Kvarter

  • Vejlands Kvarter er et nyt byudviklingsområde ved Vejlands Allé i København
  • Når Vejlands Kvarter er fuldt udbygget ventes det at rumme cirka 2.000 boliger, hvoraf godt 500 skal være almene boliger
  • Projektselskabet stiller krav om, at de almene boliger overvejende skal opføres som træbyggeri
  • En stor del af Vejlands Kvarter blev for godt fire år siden lokalplanlagt til campingplads
  • På dele af Vejlands Kvarter ligger i dag et vandrerhjem, Copenhagen Danhostel
  • Visionen er nu at omdanne området til Københavns første bydel med træ som gennemgående byggemateriale
  • Byggeriet af de almene boliger vil ske etapevis. Nabolag C med familieboliger ventes at kunne påbegyndes i løbet af 2021. Dernæst følger plejeboliger og storbylandsby omkring 2022 og de resterende familieboliger i nabolag B i løbet af 2024. Tidsplanen er det tidligst forventede scenarie, og afventer godkendt lokalplan for området




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder