Adm. direktør, helejer og stifter Jesper Skovsgaard, TSG Group (tidligere 2E Group). Foto: Presse

Jesper Skovsgaard: – Vi har truffet en række katastrofalt dårlige beslutninger

TSG Ejendomme har med egne ord fået “en stor økonomisk lussing”.

Selskabet kommer ud med et minus på 128 millioner kr. efter skat, og revisionsrapporten indeholder en bemærkning om, at der skal tilføres kapital.

Bestyrelsesformand i TSG Group, Jesper Skovsgaard forklarer det dårlige resultat med en tidligere samarbejdspartnernes konkurs helt tilbage i 2019 og yderligere en stor engangsudgift på 25 millioner kr. til et stærkt forureningsbelastet byggeri.

Ifølge Jesper Skovsgaard har virksomheden været påvirket af en negativ kædereaktion, der blev udløst af den føromtalte konkurs i 2019.

TSG-koncernen valgte efter konkursen at købe projekt-samarbejdspartnerens 50 procent ejerandel i byggerierne, fordi de ville forsøge at redde byggerier, og opstartede derfor deres egen byggeafdeling for at færdigbygge de mange igangværende byggeprojekter.

Det har vist sig som så dyr en manøvre, at det over de seneste fem regnskabsår har resulteret i samlet tab for mere end 200 millioner kr.

– Vi må erkende, at vi har truffet en række katastrofalt dårlige beslutninger, som alle synes var gode ideer, da vi indgik aftalerne om køb af ejerandele fra projekt-samarbejdspartneren, siger Jesper Skovsgaard. 

Slid er gået op i røg
Undervejs har TSG-koncernen foretaget store udlån til nødlidende selskaber for at betale leverandører og momsgæld m.v., hvilket også har medført store tab.

– Vi er alle sammen utroligt kede af, at mange års hårdt arbejde er gået tabt. TSG er startet med en egenkapital på 25.000 i 1996 – og jeg har lagt en enorm portion energi og en masse hårdt arbejde igennem 28 år i selskabet. Det føles meget hårdt, at en stor del af det hårde slid går op i røg – og se så store værdier forsvinde i den blå luft, siger han.

TSG har en pipeline af igangværende projekter – og kommende projekter på ca. 50.000 etagemeter som er finansieret. De har en egenkapital på knap 185 millioner kr.

Virksomheden forventer et overskud i niveauet 10 millioner kr. i det regnskabsår, der afsluttes 30/9 2024.

– Min ven, fætter, partner og direktør i TSG i dag, Peter Bersang, minder mig ofte om, at vi begge er opdraget af forældre, der har lært os, at man aldrig giver op. Nej, man kæmper videre er altid sagt og det mistede korn skal ind i laden igen, siger Jesper Skovsgaard.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder