Der er endnu ikke renderinger af den nye ejendom i Solrød, men den bliver tilsvarende Genestas nyeste køb i Enköping. Illustration: Genesta.

Genesta køber logistikejendom i Solrød

Det er over et år siden, at der var nyt fra det svenske investeringsselskabet Genesta på indkøbssiden, men nu har selskabet købt en 20.600 kvm stor logistikejendom i Solrød 25 minutter syd for København. Ejendomme, der er under opførelse har ikke været udbudt på markedet.

Sælger er også et  svensk selskab nemlig Logistic Contractor, der indgår i den svenske entreprenør- og ejendomsudviklingskoncern Wästbygg.

Genesta skal nu i gang med udlejning af ejendommen og håber at få en eller to større lejere i ejendommen, der er den sjette logistikejendom, som Genesta har købt inden for de seneste to år.

– Vi er meget tilfredse med købet af ejendommen, og den passer perfekt ind i fondens strategi. I samarbejde med Logistic Contractor kommer vi til at udvikle en imponerende logistikejendom med en fremragende beliggenhed, siger CEO David Neil, Genesta.

Ejendommen skal med sin beliggenhed ved E20 give mulighed for især ”last-mile”-distribution til København kombineret med effektive forbindelser til resten af Danmark, Sverige og det øvrige Europa.

Genesta-ejendommen vil blive opført i overensstemmelse med EU-taksonomien og med en målsætning om samtidig at få certificeringen Breeam med karakteren ”Excellent”.

Det forberedende arbejde og detailprojekteringen går i gang i løbet af efteråret, og Genesta overtager ejendommen ultimo 2024, cirka et år efter byggeriets start.

– Vi er meget glade for at udvide samarbejdet med Genesta, som indtil videre har omfattet det 80.000 kvm store Enköping Logistikcenter i Sverige, der bliver overdraget senere i efteråret. Selvom bygningen i Solrød ikke er nær så stor, er der flere lighedspunkter i forhold til projekteringen, siger CEO Benn Karlberg, Logistic Contractor.

Genesta ejer i forvejen logistikejendomme i Örebro, Enköping, Jönköping, Ljungby og Brunna i Sverige.

Lundgrens og PwC har rådgivet Genesta i forbindelse med handlen.

Genesta købte i april 2022 sin første boligejendom på det danske marked. Det skete med købet af boligejendommen Cirkelhuset II i Køge. Opkøbet blev gjort på vegne af Genestas 5. fond GNRE Core Plus Open-ended, og sælger var ejendomsselskabet Casa Nord og CEC Group Holding.

Læs også Genesta debuterer på boligmarkedet med køb af 100 boliger i Danmark

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder