En illustration af, hvordan det kommende byggeri på grunden ved Amtssygehuset kommer til at se ud. Illustration: Link Arkitektur

Pensam og Raundahl & Moesby vinder 2. etape af Aarhus-projekt

Aarhus Kommune har besluttet, hvem der får lov til blandt andet at bygge boliger på det nedlagte Amtssygehus i Aarhus til boliger. Det vindende bud på den såkaldte 2. etape af transformeringen af sygehusgrunden blev afgivet af selskabet Aarhus Udbud 2 P/S, som pensionsselskabet Pensam og entreprenørfirmaet Raundahl & Moesby står bag.

Opgaven består både af at omdanne den forhenværende sengebygning på omkring 11.000 kvm til boliger, samtidig med at der skal opføres to nye bygninger på godt 16.000 kvm. I alt er det planen, at der skal skabes 430 nye boliger, hvoraf 194 betegnes som “familieegnede”.

Det har i processen været vigtigt for byrådet, at det vindende projekt omfavnede ejendommens historie og arkitektur, siger Nicolaj Bang, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

– Vi stiller meget høje krav til omdannelsen af den store, flotte sengebygning, som har stået her fra begyndelsen i 1935, og det glæder mig, at vinderprojektet viser den og omgivelserne stor respekt, mens vi skaber attraktive hjem til både unge, ældre og børnefamilier centralt i Aarhus, siger han.

hos Raundahl & Moesby siger CSO Rob Hodgkins:

– De fleste aarhusianere kender og har et særligt forhold til området omkring Tage Hansens Gade, og der hersker bestemt også en vis respekt omkring de gamle og ikoniske bygninger ved Aarhus Amtssygehus. Vi ser det derfor også som et privilegie at få muligheden for at videreudvikle dette helt særlige område i Aarhus.

Historien følger med
For Pensam har det heller ikke været uden betydning, at der er tale om et område med en lang historie, og som mange aarhusianere kender.

– Området skiller sig rigtig positivt ud fra mange andre udvklingsprojekter ved, at man allerede fra start får noget historie og dna i form af de eksisterende bygninger, og det har stor betydning for, hvor attraktivt det bliver for fremtidige beboere at slå sig ned i området. Og så ser vi naturligvis først og fremmest en rigtig god investeringscase til gavn for vores medlemmers pensioner, lyder det fra Senior Asset Manager Johnna Thygesen og Senior Portfolio Manager Christian Bonde Petersen.

Med i det vindende team finder man også Link Arkitektur og Ingeniør’ne. Foruden de 430 boliger omfatter projektet også etablering af 5000 kvm parkering og  fælles aktivitetsområder. Der skal udarbejdes en lokalplan til formålet, og den forventes at være klar i 2024.

Den samlede plan for området ved Amtssygehuset omfatter i alt 100.000 kvadratmeter og 900 boliger i to til seks etagers højde. Læs mere her

Raundahl & Moesby er også med i teamet, der sidste efterår vandt første etape af projektet. Det skal opføres med Patrizia som investor, og her er Link Arkitektur også med som rådgiver og arkitekt. Læs mere her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder