(Foto: Sleth/Vandkunsten)

Aarhus Kommune udvikler nyt byområde sammen med Sleth og Vandkunsten

Byhuse, moderne karréer, grønne forbindelser og pladser. Selvom de sidste patienter og medarbejdere først flytter ud af det tidligere Amtssygehus i løbet af 2018, kan Aarhus Kommune allerede nu fremlægge det første udkast til en udviklingsplan for området. Et område, der i de kommende år skal omdannes til en ny, tæt bydel med plads til cirka 2500 beboere.

I udviklingsplanen lægges der op til, at den sydlige del af området skal bestå af byhuse, mens bebyggelsen i nord er inspireret af byens klassiske karréer. En større park midt i området samt mindre lommeparker og alléer skal sikre et grønt område, hvor dele af den eksisterende beplantning bevares. Ligeledes vil mange af de oprindelige bygninger fra
1930’erne bestå. Mod Viborgvej får området desuden en ankomstplads for den kommende letbane, og bebyggelsen vil her være trukket ind i området for at sikre plads til både et eventuelt fremtidigt letbanetracé og
vejbeplantning på Viborgvej.

Aarhus Kommune købte Amtssygehuset af Region Midtjylland i 2015 for 400 millioner kr., og forslaget til udviklingsplanen er resultatet af en lang forudgående proces, der blandt andet har bestået af en række borgerarrangementer, borgermøder, udstillinger samt mulighed for at fremsende bemærkninger og forslag til den ønskede udvikling af området.

Udviklingsplanen er udarbejdet af Aarhus Kommune i samarbejde med de to arkitektfirmaer Sleth og Vandkunsten, der tidligere på året blev valgt som rådgivere efter et parallelopdrag. Det endelige forslag til en udviklingsplan skal ligge klar i begyndelsen af 2019, hvor der igen vil blivemulighed for at kommentere planen, inden den endeligt vedtages i Byrådet.

Læs også: Det tidligere amtssygehus i Aarhus solgt for 400 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder